Välj en sida

Människan har alltid strävat efter att se vacker och bra ut. Därför kanske det inte är så konstigt att smink och annan kosmetika uppfanns för flera tusen år sedan. Men smink har inte alltid varit något som huvudsakligen bars av kvinnor, utan till en början var det något för män – speciellt de män som var ute på fältet eller i skogar och jagade efter mat. Nedan följer ytterligare tio fakta som du kanske inte kände till om just sminket.

Den kanske mest korkade modeflugan…

Romerska kvinnor använde belladonnadroppar för att få sina pupiller att se större och sexigare ut. Men eftersom belladonna är ett gift så varade inte denna praxis alltför länge.

Kleopatras egna signaturdoft…

Kleopatra sades ha dränkt sitt skeppssegel i parfym, så att alla kunde känna lukten av hennes ankomst. Snacka om att ha en egen signaturdoft.

Och det gör vi än idag…

Fler kvinnor började att raka sig under armarna när de lade märke till en annonskampanj år 1915, där just kvinnan på bilden hade rakat sig under armarna.

Så mycket pengar lägger vi på smink…

I snitt lägger en kvinna cirka 130 000 kr på smink under sin livstid. Somliga mer, andra mindre.

Det trevliga receptet för läppstift…

De gamla aztekerna använde skalbaggar för att göra rött läppstift. Det hade väl varit något att slafsa mule med idag?

10 fakta du antagligen inte visste om mobilnätet 5G

10 fakta du antagligen inte visste om mobilnätet 5G

Det har länge varit diskussioner och konspirationsteorier om det nya mobilnätet i Sverige - 5G. Anledningen till dess namn beror på att det är den femte generationens mobilnät/trådlösa system. Det nya mobilnätet innebär att datorer och andra trådlösa enheter ska få...