10 fakta du antagligen inte visste om Diablo

06Alla 16 nivåer skulle kunna spelas online…
Alla spelets 16 nivåer var planerade att kunna spelas online. Tyvärr fanns det dock inte tillräckligt med tid att utveckla färdigt det hela och bara fyra nivåer var till slut spelbara. Men det räckte för att göra Battle.net till en riktig succé!

07

Det längst varade onlinespelet…
Ja, du kan fortfarande spela Diablo online. Cirka tjugo år efter lanseringen kan du fortfarande logga in på ditt Battle.net-konto och ta dig an det första spelet i serien, vilket gör spelet till det längst varade onlinespelet någonsin.

08Ät dina grönsaker…
Spelet vill bokstavligen talat att du ska äta dina grönsaker. I ett skede av spelet hör du hur djävulen säga något på ett skumt demonspråk. Spelar du rösten baklänges säger rösten mer exakt: ”Eat your vegetables and brush after every meal” (”Ät dina grönsaker och borsta tänderna efter varje mål”).

09

Var nära att släppas även till Game Boy…
Diablo var under full utveckling även för den portabla spelkonsolen Game Boy under 90-talet, men stoppades till slut. Riktigt varför produktionen stoppades har man aldrig fått något ordentligt svar på.

Glöm Warcraft – snart kommer Starcraft
Filmen Warcraft har relativt nyligen blivit släppt. Och ja, det är faktiskt en Diablo-film under utveckling också (hurra!). Det har ännu inte sagts så mycket om filmen, men Legendary Pictures äger fulla rättigheter till filmatiseringen. Antagligen påbörjas inte något arbete med filmen förrän de ser hur mottagen Warcraft-filmen blir på biograferna och huruvida försäljningen går.
Läs även

10 fakta du antagligen inte visste om GTA 5

Föregående sida
PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar

Leave a Comment