10 fakta du antagligen inte visste om hackers

I dag beskriver termen främst personer som excellerar i programmering och som vetgirigt tar till sig program- och hårdvara. En hackare använder sina kunskaper till att skaffa ny, icke tillgänglig information om ett system. Genom att analysera eller manipulera systemet försöker hackaren förstå och få kunskap om hur det beter sig. Hackning innefattar metoder som reverse engineering, disassemblering och dekompilering. Nedan följer tio fakta som du bör känna till om just hackers!

01Ordet hacker kommer ursprungligen från modelljärnvägar…
Ordet hacker började under 1960-talet användas vid Massachusetts Institute of Technology (MIT), för att beskriva personer som förstod sig på universitetets allt mer komplexa modelljärnväg. Att göra en liten ändring i denna kallades för ett hack.

02Hackare satt isolerad på grund av osannolik lögn…
Hackern Kevin Mitnick (på bilden nedanför) hölls i isolering i åtta månader eftersom advokaten hade berättade för domaren att han på något sätt kunde ringa in till NORAD-modemet via en telefon från fängelset och kommunicera med modemet genom att vissla för att starta kärnvapen i USA. Påståendet var dock givetvis inte sant.

03En kultur av marijuana…
Enligt FBI-direktören i USA har FBI svårt för att fylla positioner för att hjälpa till att ta itu med cyberbrott, eftersom många av landets bästa datorprogrammerare och hackare också är förtjust i marijuana.

04

Fängelseinternen som hackade fängelset…
En hackare i USA var dömd och inlåst i ett fängelse, där han avtjänade fem års tid för just hacking. Han skrev upp sig på fängelsets IT-utbildning, och därigenom lyckades han att hacka fängelsets hela säkerhetssystem.

05BBC blev hackade live…
1980-talet visade TV-kanalen BBC en live demonstration av hur e-post fungerar. Innan sändningen hörde en studiogäst en anställd som sade lösenordet för e-postkontot och ringde en vänligt sinnad hacker-kompis. När sändningen väl var igång loggade presentatören in på e-postkontot och möttes av en dikt om hacking och osäkra lösenord.

Fortsätt läsningen på nästa sida >>Nästa sida
PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar