10 fakta du antagligen inte visste om Indien

Indien är världens största demokrati med över 1,2 miljarder invånare. Också världens mest förorenade land. Trots föroreningar reser miljoner till Indien på semester årligen, och även för oss svenskar är det ett populärt resmål. Här är tio fakta som du behöver veta om Indien innan du packar väskan och beger dig iväg. 


01) Varje år anländer 100 000 000 besökare till ”Kumbh Mela Festival”, världens största festival – som också är världens största samling av människor.

02) Det är olagligt och straffbart att ta indisk valuta ut från landet. Likaså är det olagligt att äga en sexleksak om du bor inom Indiens gränser.

03) En indisk man hävdar att han varken ätit eller druckit på 70 år. Efter omfattande tester kan läkarna fortfarande inte förklara eller förneka hans påstående.

indien1

04) Världens största familj bor i Indien. Familjen består av fadern, hans 39 fruar och deras 94 barn. Hur många barnbarn de kommer att få vill jag inte ens tänka på.

05) Indien har fler mobiltelefoner än toaletter. Det kanske också förklarar varför landet i fråga har mest magsjuka per invånare i hela världen. Likaså saknar 53% av alla indiska hushåll en toalett.

06) I västra Bengal, Indien, måste alla kor ha ID-kort med bild.

07) Språket ”anal” pratas i delar av Indien och Burma. I Indien finns även ett populärt vatten på flaska som heter ”Anus”. Behöver vi ens kommentera det?

indien2

08) Det indiska flygbolaget ”Go Air” anställer bara kvinnliga flygvärdinnor. Anledningen sägs vara att en kvinna i regel väger mindre än vad än man gör. Enligt flygbolagets egen utsago sparar de cirka 500 000 dollar i bränslekostnader på grund av mindre vikt på flygplanen.

09) Indiens rikaste man, Mukesh Ambani, byggde ett hus värderat till en miljard dollar. Vad som är unikt med huset var att det byggdes i 27 våningar. Det finns även tre helikopterplattor, parkeringshus på sex våningar, personalstyrka på 600 man och en stor bio att tillgå.

10) Det finns en stam i Indien som firar någons död som den lyckligaste stunden på jorden. När någon föds ses det som en stor sorg.

BONUS) År 1954 hittade arkeologer en gammal staty av Buddha i Sverige som tillhört vikingar. Hur den hamnat där är än idag ett frågetecken.

 

Läs även
kinafokus
10 fakta du antagligen inte visste om Kina

 

PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar