Att bli biten av en hund är aldrig roligt för någon – varken för ägaren eller den som blir utsatt. Och att vissa hundraser biter hårdare än andra är inte direkt någon nyhet. Men hur hårt biter egentligen de tio hundraserna med den starkaste bitkraften? Vi har nedanför listat de som biter allra hårdast! Men kom samtidigt ihåg att det är generella siffror, och varje hund är en egen individ.

Malinois…

Malinois har fått sitt namn efter dess härkomst; staden Malines i Frankrike. Rasen är känd för sin otroliga nos och används ofta inom brottsbekämpning och som spårhundar. Deras höga intelligens gör också att de är väldigt lättlärda. Dess bitkraft ligger på 195 PSI, vilket motsvarar 13,7 kilo per kvadratcentimeter.

Hollandse herdershond…

Hollandse herdershond (som du kan se på bilden nedanför) har sitt ursprung från Nederländerna och kan lätt förknippas med malinois eller tysk schäferhund. Från första början avlades den fram som en vallande herdehund, men är idag främst en sällskapshund och brukshund med användning som tjänstehund, främst inom polisen. Hollandse herdershond har en bitkraft på 224 PSI, vilket motsvarar cirka 15,7 kilo per kvadratcentimeter.

Amerikansk Pitbullterrier…

Den medelstora hundrasen amerikansk pitbullterrier är kända för att vara kraftfulla och muskulösa. De är avsiktligt uppfödda för att skydda boskap, men är samtidigt mycket lekfulla. Deras atletiska kroppar kräver motion ofta. De bör också vara stimulerade ofta, eftersom de tenderar att vara destruktiva i tristess. Deras käkar har en bitstyrka på 235 PSI, vilket motsvarar 16,5 kilo per kvadratcentimeter.

Tysk schäferhund…

Tysk schäferhund (bilden nedanför) är en av de mest populära hundraserna i hushållen världen över. De används också väldigt ofta i räddningsuppdrag på grund av sin exceptionella natur. Likaså är det en vanligt förekommande ras hos polis, väktare och militär. Schäfern är också klassad som den tredje smartaste rasen, vilket gör att den är väldigt lättlärd. Deras bitkraft uppgår till 238 PSI, vilket motsvarar 16,7 kilo per kvadratcentimeter.

American Bulldog…

En av American Bulldogs välkända karaktärer är styrka, då de är väldigt starka och robusta. De har ett stort huvud med en muskulös kropp. American Bulldog är en populär skyddshund och har en bitkraft på 305 PSI, vilket motsvarar 21,4 kilo per kvadratcentimeter.

10 vanligaste kattraserna i Sverige

10 vanligaste kattraserna i Sverige

Att skaffa en katt är inte alltid det enklaste. Ska det vara en vanlig huskatt? Eller en lite dyrare raskatt? Vilka kriterier bör den uppfylla? Kommer katten att trivas i just din hemmiljö? Frågorna kan vara många som ovan kattägare, om man planerar på att införskaffa...

10 vanligaste hundraserna i Sverige

10 vanligaste hundraserna i Sverige

Att skaffa hund är inte alltid det lättaste. Ska man ha en stor? En liten? En som kräver mycket motion, eller kanske en lite latare vovve som heller inte kräver så mycket mental träning? Hundar finns i alla möjliga olika storlekar och utföranden, men det är också ett...

10 fakta du antagligen inte visste om kolibri

10 fakta du antagligen inte visste om kolibri

Kolibrier (Trochilidae) är en stor familj av mycket små fåglar som förekommer i en rad olika typer av biotoper över stora delar av den amerikanska kontinenten. Det finns cirka 320 olika arter, bland dem världens minsta fågel - bikolibrin (Mellisuga helenae) - som bara...