1
1 point

Alltid lär man sig något nytt. Men att lära sig något av vanliga vardagsföremål känns kanske lite inaktuellt – men sanningen är att även där finns det mycket att lära. Därför har vi listat tio vardagsföremål som du kanske inte har använt som man ska tidigare, och som förhoppningsvis kan förenkla din vardag någorlunda!

Du har nog hällt mjölken fel hela ditt liv – såhär ska du göra för att slippa spill och kladd!…

Visst kan det kännas logiskt att hälla med korken nedåt, när du ska hälla upp ett glas med mjölk (eller juice). Men du har säkerligen också märkt av att det gärna skvätter åt alla håll och blir väldigt okontrollerat. För att slippa detta ska du istället hälla med korkhålet uppet, så ska du se att du kommer att få ett avsevärt jämnare flöde till glaset!

Ät din kinamat på ett avsevärt lättare och bekvämare sätt…

De flesta som sätter sig framför TV:n för att avnjuta lite nyhämtad kinamat från närmsta kinarestaurang brukar äta direkt ur lådan. Men vad många kanske inte vet är att lådan går att ”veckla ut”, vilket resulterar i att det blir mer eller mindre som en platt tallrik, och gör det hela till en smidigare och trevligare upplevelse att åtnjuta din hämtmat! 

Nackstödet i bilen kan faktiskt rädda liv…

Vid en nödsituation i bilen kanske inte nackstödet är det första man tänker på, men sanningen är att det kan rädda livet på dig. Om dörrarna sitter fast är tanken att du ska koppla loss ditt nackstöd för att enkelt kunna krossa rutorna och ta dig ut.

Den där bränslemätarpilen betyder faktiskt någonting…

Om du kör din egna bil har du förhoppningsvis redan koll på vilken sida som tanklocket sitter, men om du har en lånebil så berättar pilen vid bränslemätaren vilken sida av bilen som du finner tanklocket på.

Du har förmodligen ätit banan fel hela ditt liv…

Traditionellt brukar majoriteten av människor skala en banan från den ”långa stjälken”. Men sanningen är att det faktiskt kan vara svårt att skala den åt det hållet ibland. Om du istället tar ”undersidan” och skalar, så ska du se att det går lättare. Om apor vet det, så bör du veta det, för apor skalar alltid från ”fel” sida.

Tygproverna är inte till för lagning…

Om du har införskaffat dig lite finare och dyrare kläder, så brukar du ofta få med dig lite tygprover av samma fabrikat och mönster. Men dessa ”tygprover” är inte till för att användas för att laga dina befintliga kläder om de går sönder, utan snarare för att använda i tvättmaskinen, så du kan prova att tvätta och se resultatet på tygproverna beroende på hur du väljer att tvätta.

Bli aldrig igen frustrerad över ”seg ketchup”…

Tycker du att ketchupen kan vara seg att få ur Heinz-flaskorna ibland? Hemligheten är att slå lite lätt på siffran ”47” som du finner på glaset samtidigt som du lutar den, istället för att slå för kung och fosterland.

Hemligheten med backspegeln…

Det kan vara frustrerande när någon använder helljus för att blända dig genom din backspegel. Du kan använda backspegelfliken för att minska effekten av de starka ljusen. Tryck helt enkelt ned fliken på backspegeln så att den vinklas nedåt. När du väl gör det kommer ljuset att reflekteras nedåt och du kommer inte att ha några synproblem alls. Om det finns en manuell vridning kan du använda fliken för att justera spegeln mellan dag- och nattläge.

Balsamera rätt för att rädda ditt hår…

Experter rekommenderar att du aldrig applicerar hårbalsam i dn hårbotten. Det beror på att balsam kan göra din hårbotten och rötter feta. Med tanke på att män och kvinnor mest använder schampo genom att börja i hårbotten, gör de samma sak med hårbalsam också. Det är bäst att börja i ändarna av ditt hår eftersom de är de mest skadade och torraste. Börja i slutet och arbeta dig uppåt. När ditt hår har återfuktats kan du schamponera igen för att förhindra att håret går sönder.

Löparskor har ett extra hål för ett viktigt syfte…

När du börjar växa är en av de första sakerna du lär dig hur du knyter dina skor. Men när det kommer till löparskor finns det några extra steg som ingen någonsin lärt oss (åtminstone de flesta av oss). Faktum är att att knyta löparskorna på rätt sätt kan hjälpa till att få bättre resultat. Du kan hitta extra hål på båda sidor av dina löparskor. De används för att dra åt snöret. Om du knyter skorna utan att använda de hålen finns det en risk att du kommer att få blåsor. Så det är bäst att knyta snöret genom att använda dessa hål.


Gillar du vad du läste? Dela artikeln med dina vänner!

1
1 point

Vad är din reaktion?

interesting interesting
0
interesting
wtf wtf
0
wtf
fun fun
1
fun
geeky geeky
1
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
1
omg
win win
0
win