Mjölkdrickandet är ett hett diskuterat ämne idag. Är det nyttigt, eller är det bara båg? Sant är i alla fall att vuxna människor inte är skapta för att dricka mjölken från något djur. Men likaså är vi inte heller skapta för att prata i varken mobiltelefoner eller andra ting heller. Mjölk kan även avse vätska från växter och liknande som genom sin vita färg påminner om mjölk, exempelvis havremjölk, sojamjölk och kokosmjölk. Hur ställer du dig som äldre inför mjölkdrickandet? Bra eller dåligt? Hur är din teori? Vi har ingen teori om det, men vi har åtminstone tio fakta som du bör känna till om den vita vätskan som oftast associeras med mjölkkon!

Så får du en proteinrikare kopp kaffe…

Det är proteinet i mjölken som gör mjölkskummet. Nästa gång du har tänkt att göra det perfekta kaffet eller en kopp varm choklad där hemma, prova att använda skummjölk istället, eftersom det inte finns något fett. Proteinnivåerna blir naturligtvis också högre.

Det är en del…

En kospena har mellan 10-20 liter med mjölk i sig.

Tänk att amma likt en ko…

Under sin livstid producerar en ko ungefär 200 000 glas av mjölk. Och du tycker att du ammat mycket i ditt liv?

Laktosintolerant? Prova getmjölk…!

Getmjölk är inte allergiframkallande. Getmjölken har inte det proteinet som gör den stimulerande allergiska reaktioner (B-laktoglobulin)

Bra för tänderna…

Mjölkdrickandet återfuktar inte bara kroppen, utan ger en mängd nyttiga näringsämnen och skyddar tänderna på samma gång!

10 fakta du antagligen inte visste om kakor

10 fakta du antagligen inte visste om kakor

Finns det någon som inte älskar kakor, egentligen? Förr hörde det till det formella att baka sju sorters kakor om man skulle bjuda hem något - lyckligtvis har detta förändrats, och idag är det i princip lika billigt att köpa kakor i butiken som det är att baka hemma...

10 fakta du antagligen inte visste om curry

10 fakta du antagligen inte visste om curry

Curry betyder egentligen "kryddad sås", men i Sverige menar man med curry istället vanligen en kryddblandning som alltid måste innehålla gurkmeja, som ger curryn den karaktäristiska orangegula färgen. Kryddblandningar av motsvarande sort kallas på den indiska...