Välj en sida

Mjölkdrickandet är ett hett diskuterat ämne idag. Är det nyttigt, eller är det bara båg? Sant är i alla fall att vuxna människor inte är skapta för att dricka mjölken från något djur. Men likaså är vi inte heller skapta för att prata i varken mobiltelefoner eller andra ting heller. Mjölk kan även avse vätska från växter och liknande som genom sin vita färg påminner om mjölk, exempelvis havremjölk, sojamjölk och kokosmjölk. Hur ställer du dig som äldre inför mjölkdrickandet? Bra eller dåligt? Hur är din teori? Vi har ingen teori om det, men vi har åtminstone tio fakta som du bör känna till om den vita vätskan som oftast associeras med mjölkkon!

Så får du en proteinrikare kopp kaffe…

Det är proteinet i mjölken som gör mjölkskummet. Nästa gång du har tänkt att göra det perfekta kaffet eller en kopp varm choklad där hemma, prova att använda skummjölk istället, eftersom det inte finns något fett. Proteinnivåerna blir naturligtvis också högre.

Det är en del…

En kospena har mellan 10-20 liter med mjölk i sig.

Tänk att amma likt en ko…

Under sin livstid producerar en ko ungefär 200 000 glas av mjölk. Och du tycker att du ammat mycket i ditt liv?

Laktosintolerant? Prova getmjölk…!

Getmjölk är inte allergiframkallande. Getmjölken har inte det proteinet som gör den stimulerande allergiska reaktioner (B-laktoglobulin)

Bra för tänderna…

Mjölkdrickandet återfuktar inte bara kroppen, utan ger en mängd nyttiga näringsämnen och skyddar tänderna på samma gång!

10 fakta du antagligen inte visste om maskrosor

Maskrossläktet (Taraxacum) - i folkmun mer kallat som bara maskrosor - är ett släkte med fleråriga örter i familjen korgblommiga växter. Maskrosorna utbreder sig både genom frön spridda med vinden och även sina rötter. De har pålrot och runda, ihåliga stjälkar med en...

10 fakta du antagligen inte visste om hamburgare

Hamburgare må vara en av de mest sålda färdiga maträtterna i världen, där bland annat McDonalds, Burger King och Max med flera figurerar som givna leverantörer. Men inget går väl hem mer än en hemmagjord hamburgare med grönsaker, mängdvis med ost och ett eget tillagat...