Välj en sida

 

 

Vill utrota fattigdomen…

 

Enligt Bill Gates kommer all fattigdom att vara utrotad till år 2035. Men med tanke på att han också trodde att alla problem med spammail skulle försvinna inom två års tid år 2004 bör vi nog ta detta påstående med en nypa salt. Däremot kan man ju alltid hoppas och önska att han har rätt. Den som lever får se.

Donerar nästan allt via fond…

Bill Gates har så mycket pengar, att skulle han spendera en miljon dollar om dagen skulle det ta honom hela 218 år att göra sig av med allt. Trots detta kommer hans barn ”endast” att ärva cirka tio miljoner dollar vardera, då han bestämt sig för att donera bort 99% av sin rikedom efter sin död.

Stöttade Jobs på dödsbädden…

Bill Gates skrev ett avskedsbrev till sin rival, Steve Jobs, när han var döende. Steve Jobs behöll brevet på sin dödsbädd fram till han lämnade jordelivet.

Fick äran att koda åt sin skola…

När Bill gick i skolan tog det inte lång tid innan de uppmärksammade hans kunskaper kring att skriva koderdatorer. Detta ledde till att skolan bad Bill att skriva ett program för att schemalägga studenternas studier. Sagt och gjort, och dessutom placerade han sig själv tillsammans med massa intressanta tjejer. Smart drag, Bill. Smart drag.

 Dålig på språk

Det sägs att är man duktig på språk brukar man vara sämre på siffror och tvärtom. Kanske inte helt sant. Gates må vara duktig på siffror och programmering, men när det faktiskt kommer till språk säger han själv att han inte är någon stjärna. Gates kan nämligen bara ett språk, och det är hans modersmål, amerikanska. Detta är något han bittert ångrar, och enligt egen utsago önskar han att han lärt sig ett främmande språk under sina yngre år.

Läs även…

10 fakta du antagligen inte visste om Lady och Lufsen

10 fakta du antagligen inte visste om Lady och Lufsen

Lady och Lufsen (med originaltiteln: Lady and the Tramp) är en amerikansk animerad film från 1955, producerad av Walt Disney Productions och delvis baserad på novellen "Happy Dan, the whistling dog", skriven av Ward Greene. Filmen anses av många att vara en av de...