Välj en sida

I många ögon var han en allsmäktig Gud. I andras ögon var han en riktig skitstövel. Hur åsikterna än går isär så har han onekligen lämnat jordelivet med ett stort avtryck i allas vår vardag. Här är tio fakta om en av mänsklighetens mäktigaste män inom tekniken någonsin.

Var adopterad…

Steve Jobs var adopterad. Hans riktiga pappa hette Abdulfattah Jandali, en syrisk muslim.

Skrev ingen egen kod…

Till skillnad från Microsofts medgrundare Bill Gates har Steve Jobs aldrig skrivit en rad programmeringskod på egen hand.

Hade skrivsvårigheter…

Precis som Albert Einstein, Leonardo DaVinci, Winston Churchill, Walt Disney med många, många fler led även Steve Jobs av dyslexi.

Därför står klockan på 9:41…

Har du tänkt på att alla klockor visar 9:41 på bilder av iPhone-telefonen i Apples reklamer? Anledningen är att det var just det klockslag som Steve Jobs utannonserade och avslöjade den första iPhone-telefonen år 2007.

Kontroversiella sätt att visa missnöje på…

När den första prototypmodellen av iPod visades upp för Steve Jobs släppte han ner den i ett akvarium – detta för att visa sina medarbetare att bubblorna representerade tom yta och att den kunde bli mindre.

10 fakta du antagligen inte visste om Elon Musk

10 fakta du antagligen inte visste om Elon Musk

Elon Musk föddes den 28 juni 1971 i Pretoria, Sydafrika. Han är en sydafrikansk-amerikansk entreprenör och är VD och CTO på SpaceX, VD och produktarkitekt på Tesla Motors, VD på Neuralink och ordförande i Solarcity. Musk är grundare av SpaceX, Neuralink samt The...

10 fakta du antagligen inte visste om Tinder

10 fakta du antagligen inte visste om Tinder

Är du en av alla de som svepar höger eller vänster på Tinder? Oroa dig inte, du är inte ensam! Idag har dejtingapplikationen cirka 57 miljoner användare, varav hela 4,1 miljoner användare är betalmedlemmar. De flesta vet nog redan vad Tinder är för något, men för den...