1
1 point

Bruce Frederick Joseph Springsteen, även kallad ”The Boss”, föddes den 23 september 1949 i Long Branch i New Jersey. Han är en amerikansk rockmusiker, sångare, gitarrist och låtskrivare. Hans fans och beundrare anses vara de mest hängivna som finns, och många följer han jorden runt när han ska turnera. Har du någon gång varit på en Bruce Springsteen-konsert? Här är åtminstone tio fakta som du kanske inte visste om honom!

Bruce-fansen håller till i finare områden…

Bruce Springsteens fanskretsar håller även till i de lite finare rummen. Bland annat är den tidigare amerikanska presidenten, Barack Obama, ett stort Springsteen-fan, och han har bland annat skojat om att han kandiderade till att bli president bara för att han inte kunde vara Bruce Springsteen.

Doktor besökte Bruce backstage…

Doktorn Ruth Westheimer besökte en gång Bruce backstage på en show. Hon berättade att hon gillade vad han sjöng i sina sånger om kärlek och sex, men hon önskade att han skulle vilja nämna preventivmedel lite då och då. Men det kanske inte är lika sexigt att sjunga om kondomer och p-piller?

Första låten han lärde sig på gitarr…

Den första låten som unge herr Springsteen lärde sig att spela på gitarr var Beatles “Twist and Shout“.

När Bruce bodde i Freehold…

När Springsteens bodde i Freehold, New Jersey, låg deras hus väldigt nära en Nestlé-fabrik. När vinden blåste åt rätt håll, har Bruce sagt att han kunde känna doften av kaffe hela dagen lång. Jag som själv har jobbat jämte en karamellfabrik vet hur gott sånt verkligen doftar!

En berusad Bruce Springsteen…

Efter en konsert i Memphis år 1976, gick en väldigt berusad Bruce Springsteen till Graceland klockan tre på morgonen, hoppade över muren och sprang till ytterdörren. Säkerhetsvakterna grep honom innan han hann fram till dörren och skickade iväg honom. Att knacka skulle dock inte ha gjort så mycket i alla fall, Elvis Presley var nämligen i Lake Tahoe då.

Flera album på topp fem-listan i USA…

Med undantag av albumet ”Ghost of Tom Joad”, som släpptes 1995, har samtliga av hans album vid något tillfälle legat på topp fem-listan i USA sedan släppet av ”Born to Run” år 1975!

2 miljoner dollar i avgångsvederlag…

När Bruce beslutade att upplösa bandet E Street Band år 1989, gav han varje medlem två miljoner dollar i avgångsvederlag.

Bruce Springsteen och Elvis Presley…

I maj 1977 gick Bruce och Steve Van Zandt till en Elvis Presley-konsert i Philadelphia. Några dagar senare skrev Bruce låten ”Fire”, och påstods skicka en demo av låten till Presley samma sommar, i hopp om att han skulle sjunga den. Oavsett om demot blev skickat eller inte, dog Presley i augusti och Bruce gav istället låten ”Fire” till Robert Gordon. Gordons version av låten täcktes av The Pointer Sisters som gjorde det till en hit år 1979.

Stone Pony…

Bruce Springsteen har intagit scenen på den berömda nattklubben Stone Pony cirka 90 gånger, men med undantag för privat välgörenhet är dessa framträdanden sällan fakturerade som hans spelningar och i de flesta fall är det bara gästspel på andra artisters uppträdanden.

Både exfru och blivande fru medverkar tillsammans i musikvideo…

Bruces dåvarande fru, Julianne Phillips, och blivande fru, Patti Scialfa, medverkar båda i musikvideon ”Glory Days”.


Gillar du vad du läste? Dela artikeln med dina vänner!

1
1 point

Vad är din reaktion?

interesting interesting
0
interesting
wtf wtf
1
wtf
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
1
love
lol lol
1
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win