1
1 point

Clash of Clans är ett Freemium MMO-strategispel som finns tillgängligt som gratis applikation till Android samt iOS. Spelet utvecklades och distribuerades år 2012 av tillverkaren Supercell, ett spelföretag med bas i Helsingfors, Finland. Idag är Clash of Clans ett av de mest populära onlinespelen för mobila enheter, och därför passar vi på att bjuda på tio fakta som du kanske inte kände till sedan tidigare!

Ett minst sagt lönsamt spel…

Clash of Clans utvecklare, Supercell, drog i snitt in 5 000 000 dollar dagligen på spelet under februari månad år 2015.

Spelade nästan dygnet runt…

George Yao (på bilden nedanför), en av spelets högst rankade spelare, spelade som mest Clash of Clans på fem iPads – samtidigt! Inte nog med detta; till och med när han duschade hade han duschskydd på sina iPads för att kunna spela. Den där ”jag kan sluta när jag vill”-tankegången kanske var ett undantag för honom?

Kul när det går bra för andra…

En annan känd toppspelare, som går under smeknamnet ”Panda”, berättade i en exklusiv intervju med magasinet Wired att han i snitt spenderade 7 000 dollar på spelet varje månad. Och detta motsvarade ändå bara cirka 7% av hans inkomst.

Liam Neeson i reklamfilm för spelet…

Under Super Bowl år 2015 debuterade skådespelaren Liam Neeson (bilden nedanför) i en reklamfilm för spelet, i rollen som sin karaktär från filmen Taken (2008). Reklamsnutten visade sig bli den mest tittade reklamen under Super Bowl det året.

Ett väldigt aktivt spel…

Enligt ”Re/code” har spelet cirka 30 000 000 aktiva spelare när denna artikeln publicerades.

10% av personalstyrkan jobbar ständigt på förbättringar…

Utvecklaren bakom spelet, SuperCell, har cirka 150 anställda15 av dessa jobbar ständigt på att förbättra och utveckla Clash of Clans till det bättre.

Fick sitt namn från en tävling…

 År 2012 höll företaget en tävling via det sociala nätverket Facebook, där namnförslag samlades in till karaktären som blev döpt till ”P.E.K.K.A.”, vilket betyder ”Perfect Enraged Knight Killer of Assassins”.

Byter utseende…

Tillsammans med draken är faktiskt P.E.K.K.A. den enda karaktären som ständigt byter utseende efter att gå upp i level.

Och rika lär de vara också…

Dryga hälften av spelets inkomster kommer från de 10% som ligger i toppen av spelet. Det kanske inte är så konstigt att de på så vis är placerade bland de bästa?

Stora pengar läggs på marknadsföring…

Förra året rapporterade ”Midia Research” att Supercell spenderade cirka 1 000 000 dollar dagligen på marknadsföringen av spelet.


Gillar du vad du läste? Dela artikeln med dina vänner!

1
1 point

Vad är din reaktion?

interesting interesting
1
interesting
wtf wtf
0
wtf
fun fun
1
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
2
love
lol lol
1
lol
omg omg
3
omg
win win
1
win