1
1 poäng

Nästan alla använder vi det sociala nätverket Facebook, och många av oss har också gjort det under flera års tid. Facebook är utan tvekan ett av världens största varumärken, och idag jobbar företaget aktivt för att försöka komma in på den kinesiska marknaden. Här är tio fakta som du bör känna till om den blå jätten!

Världens mest utsatta webbsida…

Varje dag sker över 600 000 intrångsförsök mot olika Facebook-konton.

Och visst är vi alla beroende…

I genomsnitt kollar en användare sin Facebook hela 14 gånger om dagen.

Mord har skett på grund av det sociala mediet…

Flera rapporterade fall har framkommit världen över om mord som skett på grund av att någon blivit borttagen som vän. De flesta fall det har rapporterats om har dock skett i USA.

Allt är inte bara guld och gröna skogar…

Enligt en studie känner en tredjedel av alla användare sig misslyckade med deras liv efter att ha besökt Facebook. Detta för att andra i regel lyfter fram sina liv ur en positivare vinkel än vad det egentligen kan vara.

Världens största digitala grav…

Det finns cirka 30 000 000 Facebook-konton tillhörande avlidna människor aktiva idag. Det är med andra ord världens största digitala grav.

Straffbart att skapa falska konton…

Storbritannien blev en kvinna dömd till 20 månaders fängelse för att ha skapat ett fejk-konto där hon skickade kränkande meddelanden till sig själv.

Gud och Zuckerberg ser allt…

Man kan inte blockera grundaren, Mark Zuckerberg (på bilden nedanför), på Facebook. Han håller ögonen på dig, med andra ord!

Spamkonton är ett ständigt problem…

Cirka 8,7% av alla Facebook-konton är fejkade eller består av robotar. Den sociala mediejätten jobbar ständigt med att hålla robotar borta.

Då sker flest uppbrott…

Enligt Facebooks egna dataanalyser är veckan före julafton den tid på året flest gör slut. Kan det kanske handla om att man inte har pengar för julklapp till sin partner?

Kräver enorma datorparker…

Det kostar företaget cirka 30 miljoner dollar varje månad för att kunna hosta Facebook. Det är inte gratis att ha stora sajter direkt, och kräver minst sagt gigantiska byggnader fulla med servrar.


Tyckte du detta var intressant? Dela artikeln med dina vänner!

1
1 poäng

Vad är din reaktion?

interesting interesting
0
interesting
wtf wtf
0
wtf
fun fun
1
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
1
lol
omg omg
1
omg
win win
0
win