3
3 poäng

I en värld av ständigt brus och distraktioner är det ibland en fröjd att låta hjärnan arbeta på ett annat sätt. Kluringar och pussel ger oss den möjligheten, och dagens kluring är inget undantag. På bilden syns en idyllisk scen: en hund står vid ett stort träd, med en stilla sjö och majestätiska berg i bakgrunden. Men något saknas – eller rättare sagt, någon saknas. En lurig liten katt har gömt sig någonstans på bilden, och det är upp till betraktaren att hitta den.

Det är inte bara en lek med ögonen, utan även en träning för hjärnan. Att leta efter det oväntade, det dolda, kräver skärpt uppmärksamhet och förmåga att tänka utanför boxen. Många gånger är katten inte där vi först förväntar oss att den ska vara. Kanske gömmer den sig i skuggorna under trädet eller smyger längs med sjöns strandlinje. Den kan vara kamouflerad bland lövverket eller nästan obemärkt på bergens sluttningar. Det är detta moment av överraskning och det plötsliga aha-ögonblicket när katten uppenbarar sig som gör dessa kluringar så tillfredsställande för hjärnan.

Forskning visar dessutom att aktiviteter som dessa inte bara är roliga utan även gynnsamma för vår kognitiva hälsa. Att lösa kluringar och pussel stimulerar olika delar av hjärnan och kan förbättra minnet, koncentrationen och problemlösningsförmågan. Det är som en mental gymnastik som håller våra hjärnor i form och skärper våra sinnen.

Så ta dig en stund, låt ögat vandra över bilden och låt hjärnan arbeta. Kanske hittar du katten snabbt, eller så tar det lite längre tid. Oavsett resultatet är det en stunds avkoppling och utmaning för hjärnan – och kanske en liten påminnelse om att det är de små, oväntade sakerna i tillvaron som gör den mest spännande.

Ta nu en titt på bilden nedanför – lyckas du hitta den gömda katten?

Dagens kluring: Ta nu en titt på bilden nedanför - lyckas du hitta den gömda katten?

Lyckades du hitta katten? Om inte ska du inte deppa ihop, för i ärlighetens namn är detta en ganska svår kluring. Men om du inte hittade katten vid första försöket, ge då det hela en chans till! Ge inte upp än – den gömmer sig kanske där du som minst anar det!

Är du en av de få som lyckades hitta den gömda katten?

Om du ger upp – eller redan har hittat katten och vill få det bekräftat att du hade rätt – så finner du i vanlig ordning svaret nedanför.

Rätt svar: Katten gömde sig i trädet. Tillsammans med grenarna har katten format sig som en katt.

Rätt svar: Katten gömde sig i trädet. Tillsammans med grenarna har katten format sig som en katt.

Tycker du att den här typen av kluringar är utmanande och roliga? Eller vill du möjligtvis utmana dina vänner? Glöm då inte att dela artikeln, så även dina nära och kära kan få sig en utmaning som heter duga!


Tyckte du detta var intressant? Dela artikeln med dina vänner!

3
3 poäng

Vad är din reaktion?

interesting interesting
0
interesting
wtf wtf
1
wtf
fun fun
2
fun
geeky geeky
1
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
2
omg
win win
3
win