Inget land i världen nätdejtar så mycket som vi gör i Sverige. Ofta kan det leda till något långvarigt och trivsamt – eller till och med äktenskap. Men i andra fall kan det också leda till att känna en ständig press och utanförskap. Här är tio fakta om att dejta, något som kanske redan en stor grupp läsare håller på med i skrivande stund!

Så länge behöver du dejta innan det är ett förhållande…

För de som dejtar traditionellt brukar det i snitt ta mellan sex till åtta träffar innan man anser sig vara i ett förhållande.

Speed Dating bygger på judisk tradition…

Speed Dating” har du säkert hört talas om, va? Men visste du att det var en rabbi som gjorde det kommersiellt under 1990-talet. Idén bygger på en judisk tradition innehållande en ansamling av unga singelmän.

Här ska du leta efter en dejt…

Studier har visat att skolor, kaféer och gallerior är alla utmärkta ställen att flirta eftersom folk är mer inställda och öppna för att möta andra på dessa platser. Dåliga platser är restauranger och biografer.

Ju högre inkomst desto större intresse…

Män som på dejtingsajter anger en inkomst högre än 250 000 dollar (cirka 2 150 000 svenska kronor) får cirka 156% fler meddelanden från kvinnor än de som anger 50 000 dollar (cirka 430 000 svenska kronor) som årlig inkomst.

Så stor andel är robotar…

Dejtingsajter där det är gratis att registrera medlemskap och skicka meddelanden består i regel av cirka 10% robotstyrda (spam)användare.

10 fakta du antagligen inte visste om kidnappning

10 fakta du antagligen inte visste om kidnappning

Ordet kidnappning - även kallat människorov - kommer från engelskans kid "barn" och nap (variantform av nab) "stjäla", "norpa", "nappa". Straffrättsligt i Sverige rubriceras kidnappning som människorov eller, beroende på omständigheterna, olaga frihetsberövande eller...

10 fakta du antagligen inte visste om ditt öronvax

10 fakta du antagligen inte visste om ditt öronvax

Öronvax är som bekant de gul- eller brunaktiga, klibbiga och "mysiga" avsöndringar i örat på människan och många andra däggdjur. Öronvaxet tjänstgör huvudsakligen för att hålla huden i örat mjuk och fuktig, men även för att fånga upp och stoppa främmande föremål som...