1
1 point

Inget land i världen nätdejtar så mycket som vi gör här i Sverige. Ofta kan det leda till något långvarigt och trivsamt – eller till och med äktenskap. Men i andra fall kan det också leda till att känna en ständig press och utanförskap. Här är tio fakta om att dejta – något som kanske redan en stor grupp läsare håller på med i skrivande stund!

Så länge behöver du dejta innan det är ett förhållande…

För de som dejtar traditionellt brukar det i snitt ta mellan sex till åtta träffar innan man anser sig vara i ett förhållande.

Speed Dating bygger på judisk tradition…

Speed Dating har du säkert hört talas om, va? Men visste du att det var en judisk rabbi som gjorde det kommersiellt under 1990-talet. Idén bygger på en judisk tradition innehållande en ansamling av unga singelmän och singelkvinnor.

Här ska du leta efter din dejt…

Studier har visat att skolor, kaféer och gallerior alla är utmärkta ställen att flirta, eftersom folk är mer inställda och öppna för att möta andra på dessa platser. Dåliga platser ska vara restauranger och biografer.

Ju högre inkomst desto större intresse…

Män som på dejtingsajter anger en inkomst högre än 250 000 dollar (cirka 2 150 000 svenska kronor) får cirka 156% fler meddelanden från kvinnor än de som anger 50 000 dollar (cirka 430 000 svenska kronor) som årlig inkomst.

Så stor andel är robotar bland alla dejtingsajter…

Dejtingsajter där det är gratis att registrera ett medlemskap och skicka meddelanden består i regel av cirka 10% robotstyrda (spam)användare.

Bekanta och vänner är nyckeln…

Forskare vid University of Chicago i USA kom fram till att människor har dubbelt så stor chans att träffa en partner via bekanta och vänner än på krogen.

Arbetskollegan kanske är den rätta…

Cirka 40% av allt dejtande mellan arbetskollegor brukar resultera i ett längre förhållande eller äktenskap.

Så snabbt vet du om den andra är attraktiv…

Psykologer vid amerikanska University of Pennsylvania studerade data från över 10 000 Speed Dating-deltagare och kom fram till att de flesta människor gör ett beslut om en persons attraktion inom loppet av bara tre sekunder.

Så liten är risken att träffa en mördare…

Alla har vi våra rädslor. I nätdejtarvärlden är kvinnor rent generellt rädda för att träffa en seriemördare. Män är mer rädda för att träffa någon överviktig. Risken för kvinnor att träffa någon seriemördare är dock ytterst liten, bara cirka 3% av männen är psykopater, varav endast en liten andel av dessa är seriemördare.

Jag tar gärna middag på första dock…

Dejtingspecialister föreslår att man ska vänta tills den tredje dejten innan man lagar middag till någon hemma.

Ja, vem gör inte det…?!

Cirka 40% av alla män känner en oerhörd nervositet första gången de ska dejta en kvinna och behöver inte alls vara så självsäkra som de kan framstå.


Gillar du vad du läste? Dela artikeln med dina vänner!

1
1 point

Vad är din reaktion?

interesting interesting
0
interesting
wtf wtf
0
wtf
fun fun
1
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
1
love
lol lol
1
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win