1
1 point

Det där med att flirta är inte alltid lätt. För somliga är det fullkomligt naturligt, medan andra har avsevärt svårare för att våga ta steget att flirta med någon man tycker är intressant eller vacker. Sen finns det också de människor som har jättesvårt att uppfatta när någon flirtar med en. Tack vare internet har dock flirtandet rent generellt förenklats för majoriteten av människor, till stor del av alla dejtingsajter. Detta för att även de lite mer blyga får en chans till att kunna flirta, då man istället kan göra det bakom sin skärm och slipper det pinsamma flirtandet i verkligheten. Men hur mycket vet du egentligen om flirtandet? Här är tio fakta som du antagligen inte hade koll på sedan tidigare!

Fem olika sätt att flirta på…

Forskare har identifierat fem allmänna stilar när det kommer till flirtandet:

1) Den fysiska.
2) Den traditionella (där mannen tar första steget).
3) Artighet (flirta med hjälp av artighetsfraser och komplimanger).
4) Uppriktig.
5) Lekfullhet (flirta med hjälp av humor).

Personer med fysiska, uppriktiga och lekfulla stilar har visat sig ha mer framgång, men var och en är effektiv beroende på vad målet med flirtandet är och hur ens personlighet är.

Rött läppstift gör susen…

Forskare har även påvisat att kvinnor som bär rött läppstift har större framgång när de flirtar med en partner. En studie gjord av Manchester University i England spårade fram att ögonrörelser riktade mot kvinnan från män varade i 7,3 sekunder där kvinnor bär rött läppstift istället för 6,7 sekunder när en kvinna bär rosa läppstift.

Det finns i regel fyra anledningar till att man misslyckas med flirtandet…

De fyra vanligaste anledningarna till att man misslyckas med ett flirtande är:

1) Man flirtar med helt fel människa där personkemin inte stämmer alls.
2) Osäkerhet, man har svårt att veta hur man ska göra närmanden.
3) Oro över att något hemskt eller pinsamt kommer att hända eller att man ska göra bort sig.
4) Svårt att läsa av signalerna från den andra personen.

Den mest attraktiva behöver inte få flest flirtar…

De mest attraktiva människorna behöver inte alltid vara de som flirtar eller blir flirtade med mest. I många fall väljer det motsatta könet att inte flirta med någon de anser väldigt attraktiv, då man ofta tror att man är chanslös, har studier visat. De som dessutom brukar få mest uppmärksamhet är de som är mest aktiva i flirtandet, oavsett ens utseende.

En flirtsignal kan vara en oerhört liten rörelse…

Enligt relationsforskaren Judy Dutton, skickar de kvinnor som får mest uppmärksamhet från män ut cirka 35 flirtingsignaler per timme. Även om det kan verka vara väldigt mycket, kan signalerna vara allt från att luta huvudet åt sidan eller bara en strykning på armen.

Kvinnor flirtar mer diskret än män…

Studier har visat att kvinnor omedvetet och medvetet flirtar 90% av tiden. Även om det ofta kan verka som att män står för det mesta av flirtandet, beror det på att männen känner att det är okej att flirta just på grund av signaler de får från kvinnors flirtande.

Män misstolkar ofta kvinnor på grund av den höga testosteronnivån…

Män har i regel 10-20 gånger mer testosteron än vad kvinnor har, och därmed är mer benägna att visa interaktioner när det gäller sex. Därför är också män mer benägna att misstolka kvinnors signaler när de flirtar och kan förväxla ett vänligt beteende med en flirt.

Att flirta handlar bara om ens egen inställning till det…

Forskning har också påvisat att om du vill bli en stjärna på att flirta, så måste du erkänna för dig själv att det är okej att misslyckas, att det inte är något farligt. Att flirta handlar bara om attityd och ens egen inställning.

Modeaccessoarer var en stor del under den viktorianska eran…

Under den viktorianska eran, i samband med att kvinnan skulle förberedas för äktenskap med en man, var flirtandet en oerhört stor och obligatorisk del av kvinnans del. För att kvinnan skulle vara så effektiv som möjligt när det kommer till flirtandet, och dessutom så attraktiv som möjligt för männen, fick hon ofta lära sig att använda modeaccessoarer av sin mamma, såsom fläktar, handskar, näsdukar, parasoller och andra ting för att kommunicera och visa att man är öppen för ett flirtande.

Tekniken har både varit hjälpsam som problematisk…

Även om teknikutvecklingen har hjälpt miljontals människor när det kommer till flirtandet och utveckla en relation, har det samtidigt också varit ett stort problem för mänskligheten. Exempelvis har alla textmeddelande till varandra lett till att missförstånd lätt sker, eftersom människan inte uppfattar tonersignaler och kroppsspråk på samma sätt.


Gillar du vad du läste? Dela artikeln med dina vänner!

1
1 point

Vad är din reaktion?

interesting interesting
0
interesting
wtf wtf
0
wtf
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
1
love
lol lol
1
lol
omg omg
0
omg
win win
1
win