Välj en sida

Det där med att flirta är inte alltid lätt. För somliga är det fullkomligt naturligt, medan andra har avsevärt svårare för att våga ta steget att flirta med någon man tycker är intressant eller vacker. Sen finns det också de människor som har jättesvårt att uppfatta när någon flirtar med en. Tack vare internet har dock flirtandet rent generellt förenklats för majoriteten av människor, till stor del av alla dejtingsajter. Detta för att även de lite mer blyga får en chans till att kunna flirta, då man istället kan göra det bakom sin skärm och slipper det pinsamma flirtandet i verkligheten. Men hur mycket vet du egentligen om flirtandet? Här är tio fakta som du antagligen inte hade koll på sedan tidigare!

Fem olika sätt att flirta på…

Forskare har identifierat fem allmänna stilar när det kommer till flirtandet: 1) Den fysiska2) Den traditionella (där mannen tar första steget). 3) Artighet (flirta med hjälp av artighetsfraser och komplimanger). 4) Uppriktig5) Lekfullhet (flirta med hjälp av humor). Personer med fysiska, uppriktiga och lekfulla stilar har visat sig ha mer framgång, men var och en är effektiv beroende på vad målet med flirtandet är och hur ens personlighet är.

Rött läppstift gör susen…

Forskare har även påvisat att kvinnor som bär rött läppstift har större framgång när de flirtar med en partner. En studie gjord av Manchester University i England spårade fram att ögonrörelser riktade mot kvinnan från män varade i 7,3 sekunder där kvinnor bär rött läppstift istället för 6,7 sekunder när en kvinna bär rosa läppstift.

Det finns i regel fyra anledningar till att man misslyckas med flirtandet…

De fyra vanligaste anledningarna till att man misslyckas med ett flirtande är: 1) Man flirtar med helt fel människa där personkemin inte stämmer alls. 2) Osäkerhet, man har svårt att veta hur man ska göra närmanden. 3) Oro över att något hemskt eller pinsamt kommer att hända eller att man ska göra bort sig. 4) Svårt att läsa av signalerna från den andra personen.

Den mest attraktiva behöver inte få flest flirtar…

De mest attraktiva människorna behöver inte alltid vara de som flirtar eller blir flirtade med mest. I många fall väljer det motsatta könet att inte flirta med någon de anser väldigt attraktiv, då man ofta tror att man är chanslös, har studier visat. De som dessutom brukar få mest uppmärksamhet är de som är mest aktiva i flirtandet, oavsett ens utseende.

En flirtsignal kan vara en oerhört liten rörelse…

Enligt relationsforskaren Judy Dutton, skickar de kvinnor som får mest uppmärksamhet från män ut cirka 35 flirtingsignaler per timme. Även om det kan verka vara väldigt mycket, kan signalerna vara allt från att luta huvudet åt sidan eller bara en strykning på armen.

10 fakta du antagligen inte visste om reumatism

10 fakta du antagligen inte visste om reumatism

Reumatism är ett tillstånd i lederna och bindväven som är förknippat med smärta och funktionsnedsättning. Med tiden har forskning delat upp reumatism i cirka 200 olika sjukdomar. I början av 1900-talet visade sig reumatisk feber bero på bakterier (Hemolytiska...

10 fakta du antagligen inte visste om missfall

10 fakta du antagligen inte visste om missfall

Missfall - även kallat spontan abort - innebär att en graviditet avslutas ofrivilligt innan zygoten, morulan, embryot eller fostret blivit tillräckligt utvecklat för att överleva utanför moderns kropp, det vill säga innan vecka 22. Missfall är den vanligaste...