Termen ”miljonär” användes för första gången på det franska språket år 1719 av Steven Fentiman. Första gången termen uttrycktes i Amerika tros varapå dödsbädden av Pierre Lorillard IV, en tobakstillverkare, 1843. Alla kan inte bli miljonärer, den saken är klar. Men här är tio fakta som du åtminstone bör känna till om de som faktiskt har lyckats.

Kanske lika bra att vara fattig…

Det är inte bara vi vardagsmänniskor som har ett tufft liv. Uppenbarligen kan en miljonär ha det minst lika tufft – om inte ännu tuffare! I genomsnitt går en miljonär bankrutt cirka 3,5 gånger under sitt liv.

Så stor andel har ärvt sin förmögenhet…

Cirka 20% av världens alla miljonärer har ärvt sin förmögenhet, medan resterande 80% har tjänat ihop – eller vunnit – sina pengar på egen hand.

Lagom dagslön…

Carlo Slim Helu (se bild ovanför), en mexikansk miljardär med ett värde på 69 miljarder dollar, anses vara den första från ett utvecklingsland som hamnat bland världens rikaste. Han har bott i samma blygsamma hem de senaste 30 åren, och hans rikedom är lika stor som 5% av Mexikos ekonomi. Han tjänar nästan 30 000 000 dollar per dag. Det känns lite lagom.

Kraftigt ökande av miljonärer i Asien…

Det land som ökade mest bland nyrika som blev miljonärer, sett till invånarantalet, var Indien (21% ökning). Tätt efter hittar vi Kina (16% ökning) och Singapore (14% ökning).

Facebook grund till unga miljardärer…

Fyra av världens yngsta miljardärer har ett samröre med det sociala nätverket Facebook; Mark Zuckerberg, Sean Parker, Eduardo Severin och Dustin Moskovitz.

10 fakta du antagligen inte visste om TikTok

10 fakta du antagligen inte visste om TikTok

TikTok, även känt som Douyin (kinesiska: 抖音; pinyin: Dǒuyīn; ordagrant: "vibrato") i Kina, är en sociala medier-app för skapande och delning av videor och livesändningar. Appen släpptes i september 2016 av Bytebance, och är nu en ledande plattform för korta videor....

10 fakta du antagligen inte visste om kärnvapen

10 fakta du antagligen inte visste om kärnvapen

Kärnvapen är en typ av vapen vars sprängladdning får sin energi från fission, eller från olika kombinationer av fission och fusion, av atomkärnor. Detta till skillnad mot konventionella vapen, vars sprängladdningar får sin energi från kemiska processer. Att som land...

10 fakta du antagligen inte visste om hemlöshet

10 fakta du antagligen inte visste om hemlöshet

Hemlöshet är en situation som uppstår när en person saknar fast bostad i en kultur där rådande norm är att man har sådan (till skillnad från nomadiska kulturer). Definitionen av hemlöshet varierar från land till land. I Sverige har vi - tack och lov - en väldigt låg...