Välj en sida

Termen ”miljonär” användes för första gången på det franska språket år 1719 av Steven Fentiman. Första gången termen uttrycktes i Amerika tros varapå dödsbädden av Pierre Lorillard IV, en tobakstillverkare, 1843. Alla kan inte bli miljonärer, den saken är klar. Men här är tio fakta som du åtminstone bör känna till om de som faktiskt har lyckats.

Kanske lika bra att vara fattig…

Det är inte bara vi vardagsmänniskor som har ett tufft liv. Uppenbarligen kan en miljonär ha det minst lika tufft – om inte ännu tuffare! I genomsnitt går en miljonär bankrutt cirka 3,5 gånger under sitt liv.

Så stor andel har ärvt sin förmögenhet…

Cirka 20% av världens alla miljonärer har ärvt sin förmögenhet, medan resterande 80% har tjänat ihop – eller vunnit – sina pengar på egen hand.

Lagom dagslön…

Carlo Slim Helu (se bild ovanför), en mexikansk miljardär med ett värde på 69 miljarder dollar, anses vara den första från ett utvecklingsland som hamnat bland världens rikaste. Han har bott i samma blygsamma hem de senaste 30 åren, och hans rikedom är lika stor som 5% av Mexikos ekonomi. Han tjänar nästan 30 000 000 dollar per dag. Det känns lite lagom.

Kraftigt ökande av miljonärer i Asien…

Det land som ökade mest bland nyrika som blev miljonärer, sett till invånarantalet, var Indien (21% ökning). Tätt efter hittar vi Kina (16% ökning) och Singapore (14% ökning).

Facebook grund till unga miljardärer…

Fyra av världens yngsta miljardärer har ett samröre med det sociala nätverket Facebook; Mark Zuckerberg, Sean Parker, Eduardo Severin och Dustin Moskovitz.

10 fakta du antagligen inte visste om val

10 fakta du antagligen inte visste om val

Alla vet vi nog vad ett demokratiskt val är. Somliga har tur att få uppleva det som en självklarhet, medan andra mindre lyckligt lottade får kämpa och slåss för något som borde vara en självklarhet överallt. I skrivande stund är vi inne i slutskedet av det amerikanska...

10 fakta du antagligen inte visste om jordbruk

10 fakta du antagligen inte visste om jordbruk

Jordbruk är - som de flesta vet - människans nyttjande av mark genom bearbetning av åkrar och betesmark i syfte att producera exempelvis djurfoder, livsmedel eller råvaror för energi- och industriändamål. Det hör inte till ovanligheten att jordbruk kombineras med...

10 fakta du antagligen inte visste om marknadsföring

10 fakta du antagligen inte visste om marknadsföring

Marknadsföring används för att få nuvarande och potentiella kunders intresse till sitt företag, evenemang, idrott eller andra motsvarigheter. Begreppet har sitt ursprung från den italienska ekonomen Giancarlo Pallavicini, redan år 1959. Rötterna från den italienska...