1
1 poäng

Termen ”miljonär” användes för första gången på det franska språket år 1719 av Steven Fentiman. Första gången termen uttrycktes i Amerika tros vara på dödsbädden av Pierre Lorillard IV, en tobakstillverkare, 1843. Alla kan inte bli miljonärer, den saken är klar. Men här är tio fakta som du åtminstone bör känna till om de som faktiskt har lyckats.

Kanske lika bra att vara fattig ändå…

Det är inte bara vi vardagsmänniskor som har ett tufft liv. Uppenbarligen kan en miljonär ha det minst lika tufft – om inte ännu tuffare! I genomsnitt går en miljonär bankrutt cirka 3,5 gånger under sitt liv.

Så stor andel miljonärer har ärvt sin förmögenhet…

Cirka 20% av världens alla miljonärer har ärvt sin förmögenhet, medan resterande 80% har tjänat ihop – eller vunnit – sina pengar på egen hand.

En lagom dagslön…

Carlo Slim Helu, en mexikansk miljardär med ett värde på 69 miljarder dollar, anses vara den första från ett utvecklingsland som hamnat bland världens rikaste. Han har bott i samma blygsamma hem de senaste 30 åren, och hans rikedom är lika stor som 5% av hela Mexikos ekonomi. Han tjänar nästan 30 000 000 dollar per dag. Det känns lite lagom.

Kraftigt ökande av miljonärer i Asien…

Det land som ökade mest bland nyrika som blev miljonärer, sett till invånarantalet, var Indien (21% ökning). Tätt efter hittar vi Kina (16% ökning) och Singapore (14% ökning).

Facebook har blivit en grund till många unga miljardärer…

Fyra av världens yngsta miljardärer har ett samröre med det sociala nätverket Facebook; Mark Zuckerberg, Sean Parker, Eduardo Severin och Dustin Moskovitz.

Över 90% av alla miljardärer är män…

Vid årets slut av 2015 fanns det exakt 1 226 miljardärer i världen. 8,5% av dessa var kvinnor, medan resterande 91,5% var män.

Och jag är inte en utav dem…

År 2008 fanns det lite mer än 10 000 000 dollarmiljonärer runt om i världen. Det är kul när det går bra för andra. Jättekul…

TV-profilen som blev stormrik…

Den första afroamerikanska kvinnan som blev miljardär var Oprah Winfrey, med en förmögenhet på cirka 2,7 miljarder dollar.

Genomsnittsmiljonären…

En genomsnittsmiljonär är 61 år gammal, är man och har en total förmögenhet på 3,05 miljoner dollar. Så än är det med andra ord inte för sent för just dig att bli miljonär!

Asien har fler miljonärer än Europa…

För första gången någonsin finns det nu fler miljonärer i Asien än vad det finns miljonärer i Europa!


Tyckte du detta var intressant? Dela artikeln med dina vänner!

1
1 poäng

Vad är din reaktion?

interesting interesting
0
interesting
wtf wtf
0
wtf
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
1
love
lol lol
0
lol
omg omg
1
omg
win win
1
win