2
2 poäng

Det finns de som duschar för lite, och det finns även de som duschar på tok för mycket. Vad är egentligen lagom? Finns det studier på hur ofta det rekommenderas att man duschar? 10fakta.se har självklart alla svar som du legat sömnlös om nätterna och undrat över!

Så länge duschar den genomsnittlig människan…

I genomsnitt varar en dusch i 13 minuter. Men enligt studier önskar en majoritet att man hade haft tid över till att duscha i åtminstone fem minuter till.

Uppfinnarnas rike…

67% passar på att reflektera över livet och familjen när de duschar. Att dagdrömma och tänka på jobbet hör också till. Anledningen sägs vara att man känner sig avslappnad i duschen, vilket också har lett till att många uppfinningar har klurats ut just i duschen.

Är du en av alla som sjunger i duschen…?

Hela 63% av oss sjunger i duschen, en del lite tyst för sig själva i form av ett nynnande medan andra brer på för kung och fosterland!

Kvinnor mer fundersamma än män…

Kvinnor är 16% mer benägna att fundera över familjefrågor och vardagliga sysslor när de duschar än vad män är.

Glöm bara inte att göra rent efter dig…

45% av kvinnorna säger att de retar sig mest i hushållet på att deras manliga motsvarigheter aldrig rengör duschen.

De duschar mest i hela världen…

Sverige är det land som duschar sjunde mest av allihopa. De som duschar allra mest är mexikanerna.

Ett udda världsrekord…

Givetvis finns det ett världsrekord associerat till att duscha också. Den man som duschat längst i världen stod ut i hela 341 timmar. Han sov, åt och gjorde även sina behov i duschen. Snacka om att han lär sett ut som ett russin när han var färdig – bokstavligen talat! Inte nog med detta; ett annat världsrekord är att man har lyckats trycka in 152 människor som duschade i en och samma dusch. Mysigt (?).

Män duschar i regel mer än kvinnor…

Cirka 70% av männen duschar dagligen, jämfört med kvinnor, där bara 57% tar en daglig dusch. Likaså tvättar männen gärna oftare håret än vad deras motsvarighet gör.

Visserligen blir det sparsamt med vatten…

Enligt en studie urinerar nästan hälften av allihopa i duschen – hela 42% vågade erkänna i studien att de inte har några problem att utföra sina behov (åtminstone nummer ett) när de ändå tvättar sig rena.

Så ofta bör du faktiskt duscha…

Forskare är alltmer överens om att man i snitt ska duscha 4,5 gånger i veckan, just för att inte huden ska torkas ut.

Duscha snabbt och spara pengar…

Hela 38% av hushållets vattenförbrukning i en familj om två vuxna och två barn går åt till duschen, i genomsnitt då, så klart.


Tyckte du detta var intressant? Dela artikeln med dina vänner!

2
2 poäng

Vad är din reaktion?

interesting interesting
0
interesting
wtf wtf
0
wtf
fun fun
1
fun
geeky geeky
1
geeky
love love
1
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win