7
7 points

Det finns nog ingen som uppskattar ett inbrott från inbrottstjuvar, och ibland gör de tyvärr mer röra än man ens kan fantisera om. Oftast lämnar de tråkiga historier bakom sig, men ibland kommer de där tillfällena som man kan häpna eller skratta åt. Här är tio av dem!

Snacka om snopet…

År 2010 trodde tre inbrottstjuvar att de funnit ett stort lager med kokain vid ett inbrott i centrala Florida, USA. Så visade det sig inte vara, utan de hade istället snortat upp askan från hennes avlidne och kremerade man. Snopet!

Hann teckna inbrottstjuven blixtsnabbt…

Det gäller att välja sina offer med omtanke. Det hade inte den här inbrottstjuven gjort som valde att göra inbrott hos en pensionerad 82-årig serietecknare i Victoria, Australien. Offret, William Ellis Green, ringde omedelbart polisen och tog samtidigt fram papper och penna för att göra en karikatyrteckning av inbrottstjuven, som senare kunde gripas av polis tack vare teckningen.

Hittade 35 år gammalt lik…

En kroatisk kvinna dog av naturliga skäl i sin lägenhet, men ingen hade rapporterat henne som saknad, och upptäcktes hela 35 år (!) senare när ett par inbrottstjuvar bestämt sig för att tömma hennes lägenhet år 2008. Hon var mer eller mindre mumifierad när hon hittades död.

En skådis man inte vill bråka med…

År 2009 blev den svenska skådespelaren Dolph Lundgrens (på bilden nedan) familj utsatt för ett inbrottsförsök av tre maskerade inbrottstjuvar. De hann binda Dolphs fru innan de fick syn på ett foto av Dolph Lundgren hängandes på väggen, då lade de benen på ryggen och sprang för glada livet. Ingen bråkar med en svensk actionshjälte!

Valde en krokodil istället för koalan…

År 2006 planerade ett par tjuvar att stjäla en koalabjörn från Rockhampton Zoo of QueenslandAustralien, men ångrade sig när koalan, som de själv uttryckte det, ”rev skiten ur dem”. Istället valde de att stjäla en krokodil, vilket uppenbarligen ska ha varit lättare.

Han hade nog inte helt rent blod i kroppen…

En kanske lite mer korkad man i medelåldern försökte att råna en bank i Pittsburgh, USA, med hela ansiktet kletat med citron. Eftersom citronsaft fungerar som en sorts ”osynlig bläck” trodde han att hans ansikte skulle vara osynligt för övervakningskamerorna. Ja, det finns då någon för allt.

Rullstolsburen kvinna borrade hål i tjuv…

År 2008 slogs en rullstolsburen 95-årig kvinna från Oklahoma, USA, med en skruvdragare mot en inbrottstjuv – och vann! Inbrottstjuven svimmade nämligen till slut av efter all blodförlust.

Snacka om maximal otur…

1994 överlämnade en rånare sig själv till ett dussintal poliser som befann sig utanför affären. Till rånarens stora förvåning visade det sig att alla poliser inte var där för hans skull egentligen, utan inhyrda till en scen från filmen Léon (1994).

Blev skjuten och stämde ägaren…

På 70-talet bröt sig en tjuv in i en villa. Men allt gick inte riktigt som planerat. Villaägaren hade nämligen riggat en fälla utifall han skulle utsättas för inbrott, och tjuven blev skjuten i benet av ett gevär. Därefter bestämde sig inbrottstjuven för att stämma villaägaren – och vann. Bara i USA.

Full av skuldkänslor…

En australiensk bankrånare tog sig tid att skriva ihop ett brev på över 8 000 ord efter ett rån, där han förklarade sina handlingar utförligt. Lappen lämnades sedan över till en bankanställd som tog med den till sin arbetsgivare. Skuldkänslor?


Gillar du vad du läste? Dela artikeln med dina vänner!

7
7 points

Vad är din reaktion?

interesting interesting
0
interesting
wtf wtf
1
wtf
fun fun
5
fun
geeky geeky
1
geeky
love love
0
love
lol lol
4
lol
omg omg
6
omg
win win
1
win