Australien är ett drömresmål för många av oss. En hel del svenskar har till och med bosatt sig där, och att svenskar bosätter sig i landet är inte direkt någon nyhet. Men hur mycket kan du om landet? Här är åtminstone tio fakta som du bör känna till om den gigantiska ön.

24 styck blev 10 miljoner…

1859 tog landet in 24 kaniner till Australien. Dessa kaniner förökade sig och inom loppet av tio år hade de nått 10 000 000. Är det möjligtvis därför kaniner förknippas med snabb avel, kanske?

Kängurus ett av de vanligaste djuren…

Australien kallas för ”kängururnas land”, och detta kanske inte är så konstigt då det bor fler kängurus i det stora öriket än vad det gör människor.

Betalade tillbaka hela bidraget…

En irakisk man flyttade till Australien och lät deras välfärdssystem försörja honom. När han senare kom på fötter och lyckades väldigt bra i livet skrev han en check med det totala belopp som Australiens regering gett honom i bidrag i form av en återbetalning.

En rosa sjö…

Den turistpopulära sjön ”Hillier” är rosafärgad (som du ser på bilden nedan), och forskare är inte riktigt säkra på varför det har blivit på detta viset.

Premiärministern försvann spårlöst…

1967 begav sig Australiens premiärminister till stranden för att ta en simtur – sedan dess har han aldrig setts igen.

10 fakta du antagligen inte visste om gränser

10 fakta du antagligen inte visste om gränser

En del gränser mellan länderna är hårt bevakade, medan andra bara går att kliva över, utan något som helst hinder eller passkontroll. Den gräns mellan två länder som betraktas som allra mest välbevakad är den mellan Nord- och Sydkorea. Och just gränser är ett...

10 fakta du antagligen inte visste om Mongoliet

10 fakta du antagligen inte visste om Mongoliet

Mongoliet är en republikansk stat belägen i det inre av Asien, mellan Ryssland i norr och Kina i söder. Landet är indelat i 21 provinser (aimag) samt stadsområdet runt huvudstaden Ulan Bator. Mongoliet har också varit känt som ”Yttre Mongoliet” för att skilja det från...

10 fakta du antagligen inte visste om Hawaii

10 fakta du antagligen inte visste om Hawaii

Hawaii är den yngsta av de 50 amerikanska delstaterna (21 augusti 1959) och är den enda delstaten som består enbart av öar. Den upptar det mesta av ögruppen Hawaiiöarna i centrala Stilla havet, sydväst om kontinentala USA, sydöst om Japan och nordost om Australien....