Välj en sida

Australien är ett drömresmål för många av oss. En hel del svenskar har till och med bosatt sig där, och att svenskar bosätter sig i landet är inte direkt någon nyhet. Men hur mycket kan du om landet? Här är åtminstone tio fakta som du bör känna till om den gigantiska ön.

24 styck blev 10 miljoner…

1859 tog landet in 24 kaniner till Australien. Dessa kaniner förökade sig och inom loppet av tio år hade de nått 10 000 000. Är det möjligtvis därför kaniner förknippas med snabb avel, kanske?

Kängurus ett av de vanligaste djuren…

Australien kallas för ”kängururnas land”, och detta kanske inte är så konstigt då det bor fler kängurus i det stora öriket än vad det gör människor.

Betalade tillbaka hela bidraget…

En irakisk man flyttade till Australien och lät deras välfärdssystem försörja honom. När han senare kom på fötter och lyckades väldigt bra i livet skrev han en check med det totala belopp som Australiens regering gett honom i bidrag i form av en återbetalning.

En rosa sjö…

Den turistpopulära sjön ”Hillier” är rosafärgad (som du ser på bilden nedan), och forskare är inte riktigt säkra på varför det har blivit på detta viset.

Hillier i Australien är en rosafärgad sjö, som forskarna fortfarande är oense om när det kommer till varför.

Premiärministern försvann spårlöst…

1967 begav sig Australiens premiärminister till stranden för att ta en simtur – sedan dess har han aldrig setts igen.

10 fakta du antagligen inte visste om Berlin

10 fakta du antagligen inte visste om Berlin

Berlin är Tysklands huvudstad och landets folkrikaste stad med sina drygt 3,7 miljoner invånare. Det är också landets största stad sett till ytan med sina 892 kvadratkilometer. Nedan finner du dock lite roligare kuriosa om staden som åter blev enad efter Berlinmurens...

10 fakta du antagligen inte visste om Stockholm

10 fakta du antagligen inte visste om Stockholm

Stockholm är inte bara Sveriges huvudstad - utan även landets kulturella, politiska, mediala och ekonomiska centrum. I Stockholm kommun bor strax under 1 000 000 invånare, medan tätorten består av nästan 1 600 000 människor. I den östligaste delen av Stockholm börjar...

10 fakta du antagligen inte visste om Schweiz

10 fakta du antagligen inte visste om Schweiz

Schweiz, eller som det egentligen heter: Schweiziska Edsförbundet, är en förbundsrepublik i Europa. Landet har gjort sig känt för mycket, som bland annat skidåkning med sina höga berg, klockor, banker, choklad med mycket mer. De har likt Sverige haft en lång tradition...