Krav på ID…

I västra Bengal, Indien, måste alla kor ha ID-kort med bild

Anställer bara kvinnor

Det indiska flygbolaget ”Go Air” anställer bara kvinnliga flygvärdinnor. Anledningen sägs vara att en kvinna i regel väger mindre än vad än man gör. Enligt flygbolagets egen utsago sparar de cirka 500 000 dollarbränslekostnader på grund av mindre vikt på flygplanen.

Frågor på det…?

Språket ”anal” pratas i delar av Indien och Burma. I Indien finns även ett populärt vatten på flaska som heter ”Anus”. Behöver vi ens kommentera det?

Byggde eget 27-våningshus…

Indiens rikaste man, Mukesh Ambani, byggde ett hus värderat till en miljard dollar. Vad som är unikt med huset var att det byggdes i 27 våningar. Det finns även tre helikopterplattor, parkeringshus på sex våningar, personalstyrka600 man och en stor bio att tillgå. Huset ser du på bilden nedanför.

Lite omvänt, va…?

Det finns en stam i Indien som firar någons död som den lyckligaste stunden på jorden. När någon föds ses det som en stor sorg.

Buddhastaty funnen i Sverige

År 1954 hittade arkeologer en gammal staty av BuddhaSverige som har tillhört vikingar. Hur den har hamnat där är än idag ett frågetecken.

10 fakta du antagligen inte visste om Cypern

10 fakta du antagligen inte visste om Cypern

Cypern, formellt Republiken Cypern, är en öststat i östra Medelhavet – öster om Grekland och söder om Turkiet, väster om Syrien och norr om Egypten. Det är den tredje största ön i Medelhavet och räknas geografiskt till Asien men politiskt oftast till Europa. Som ett...

10 fakta du antagligen inte visste om Estland

10 fakta du antagligen inte visste om Estland

Estland, officiellt Republiken Estland (som betyder ungefär "fri stat" på estniska), är en republik i Baltikum, som även grannländerna Lettland och Litauen ingår i. Landet omfattar över 1 500 öar i Östersjön och Finska viken, som ligger mellan Estland och Finland....

10 fakta du antagligen inte visste om Island

10 fakta du antagligen inte visste om Island

Island är en republik som omfattar ön med samma namn samt tillhörande mindre öar. Island ligger i norra Atlanten mellan Grönland och Färöarna, precis söder om norra polcirkeln (förutom ön Grímsey). Trots detta läge har landet ett mildare vinterklimat än norra Sverige...