Välj en sida

Krav på ID…

I västra Bengal, Indien, måste alla kor ha ID-kort med bild

Anställer bara kvinnor

Det indiska flygbolaget ”Go Air” anställer bara kvinnliga flygvärdinnor. Anledningen sägs vara att en kvinna i regel väger mindre än vad än man gör. Enligt flygbolagets egen utsago sparar de cirka 500 000 dollarbränslekostnader på grund av mindre vikt på flygplanen.

Frågor på det…?

Språket ”anal” pratas i delar av Indien och Burma. I Indien finns även ett populärt vatten på flaska som heter ”Anus”. Behöver vi ens kommentera det?

Byggde eget 27-våningshus…

Indiens rikaste man, Mukesh Ambani, byggde ett hus värderat till en miljard dollar. Vad som är unikt med huset var att det byggdes i 27 våningar. Det finns även tre helikopterplattor, parkeringshus på sex våningar, personalstyrka600 man och en stor bio att tillgå. Huset ser du på bilden nedanför.

Lite omvänt, va…?

Det finns en stam i Indien som firar någons död som den lyckligaste stunden på jorden. När någon föds ses det som en stor sorg.

Buddhastaty funnen i Sverige

År 1954 hittade arkeologer en gammal staty av BuddhaSverige som har tillhört vikingar. Hur den har hamnat där är än idag ett frågetecken.

10 fakta du antagligen inte visste om Turkiet

10 fakta du antagligen inte visste om Turkiet

Turkarna har minst sagt mycket att vara stolta över, och att de vill vara en del av Europa bör ses som ett privilegium – trots att bara 3% av landet ligger inom Europas ramar (97% av ytan ligger i Asien). Flera historiska riken har uppstått i Turkiet och dess historia...

10 fakta du antagligen inte visste om Malta

10 fakta du antagligen inte visste om Malta

Landet Malta består egentligen av sju öar, varav fyra av dem är mer eller mindre helt obebodda. Landet blev självständigt från Storbritannien år 1964, men har behållit den brittiska traditionen av att köra på ”fel” sida av vägen – alltså på vänster sida. Malta är mest...

10 fakta du antagligen inte visste om Frankrike

10 fakta du antagligen inte visste om Frankrike

Frankrike är utan tvekan ett av världens mest besökta länder med sina 83 000 000 turister år 2012. Många av turisterna dras så klart till Paris – eller ”Lutetia”, som det så fint var döpt till under romartiden. Frankrike var under många år en stormakt och har som mest...