Film ses bäst på bio, sägs det. Och ja, det ligger nog mycket i det, men i samma veva som ny teknik introduceras för människan och priserna pressas är det idag också många filmer som aldrig når biograferna. Men här är tio fakta om kända filmer som utan tvekan varit stora allihopa på biograferna runt om i världen!

Mycket har gått förlorat…

Cirka 90% av alla amerikanska filmer som spelades in innan år 1929 är helt borta. Heller finns inga kända kopior sparade av filmerna.

Så lades ljudet till dinosaurierna till…

Ljuden från dinosaurierna i ”Jurassic Park”-filmen kommer i själva verket från sköldpaddor som har sex. Japp, rena rama porrfilmer.

Fick inte använda ordet maffia…

Ordet ”maffia” används aldrig i filmversionen av ”Gudfadern”. Detta för att den riktiga maffian ställde det som ett krav för att hjälpa till med filmen.

Alla satt kvar och tittade…

Förr i tiden spelades filmtrailers för kommande filmer efter filmen. Inte likt idag, där de spelas före.

Snacka om vinstdrivande…

Filmen ”Paranormal Activity” kostade mindre än 15 000 dollar att producera. Men den spelade in över hela 193 000 000 dollar. En ganska så vinstgivande film med andra ord.

10 fakta du antagligen inte visste om How I Met Your Mother

10 fakta du antagligen inte visste om How I Met Your Mother

How I Met Your Mother är en amerikansk komediserie för TV som skapats av Carter Bays och Craig Thomas. Första säsongen blev klar och sändes i USA mellan 2005 och 2006. Efter nio säsonger sändes seriens sista avsnitt 31 mars 2014. TV-serien visades i hela 208 avsnitt...

10 skruvade fan-teorier om film och tv från internet

10 skruvade fan-teorier om film och tv från internet

Det finns många filmer och TV-serier som slutar för öppen tolkning, där det är fansens uppgift att själva bestämma hur allt fick sitt slut. Men sen finns det också de serier och filmer med egentligen uppenbara slut, men som har fått tittare världen över att komma fram...