Nigeria är ett land i Västafrika bestående av 36 delstater dess så kallade Federal Capital Territory, Abuja. Nigeria är Afrikas folkrikaste land och det sjunde folkrikaste landet i hela världen. Namnet Nigeria togs från floden Niger som går genom landet. Nedan följer tio fakta som du bör känna till om landet i fråga!

Kakmonstret utbytt i Sesame Street…

Barnprogrammet Sesame Street i Nigeria har en egen version av kakmonstret som heter Zobi Yam Yam. Eftersom inte många nigerianska barn har tillgång till kakor beslutade producenterna att ge Zobi ett omättligt begär för ett av landets mest populära livsmedel. Han ropar ofta, ”jag äter yam!” (”Me eat yam!”).

”Detta hus är inte till salu”

Landet kämpar mot den stora mängd bedragare som finns. Något som har blivit populärt under senare år hos bluffmakare är att sälja någons hus, som de själva låtsas vara ägare till, och får en betydande summa pengar. Som ett resultat av det hela hör det inte till ovanligheten att många nigerianer har skrivit ”Detta hus är inte till salu” med röd färg på huset.

Religiöst land

Tre av Nigerias rikaste pastorer spenderade mer än 60 miljoner dollar på privata flygplan mellan mars 2009 och mars 2011.

Tar bluffryktet på allvar

Nigerianska digitala entreprenörer gömmer eller ändrar ofta sina IP-adresser, så potentiella utländska kunder och finansiärer inte omedelbart kan identifiera att de arbetar från Nigeria på grund av dess negativa bluffrykte.

Prokinesisk nation

85% av nigerianerna ser Kinas inflytande som positiv, medan endast 10% uttrycker en negativ åsikt, vilket gör Nigeria till den mest prokinesiska nationen i världen.

10 fakta du antagligen inte visste om Mongoliet

10 fakta du antagligen inte visste om Mongoliet

Mongoliet är en republikansk stat belägen i det inre av Asien, mellan Ryssland i norr och Kina i söder. Landet är indelat i 21 provinser (aimag) samt stadsområdet runt huvudstaden Ulan Bator. Mongoliet har också varit känt som ”Yttre Mongoliet” för att skilja det från...

10 fakta du antagligen inte visste om Hawaii

10 fakta du antagligen inte visste om Hawaii

Hawaii är den yngsta av de 50 amerikanska delstaterna (21 augusti 1959) och är den enda delstaten som består enbart av öar. Den upptar det mesta av ögruppen Hawaiiöarna i centrala Stilla havet, sydväst om kontinentala USA, sydöst om Japan och nordost om Australien....