2
2 poäng

Nigeria är ett land i Västafrika bestående av 36 delstater dess så kallade Federal Capital Territory, Abuja. Nigeria är Afrikas folkrikaste land och det sjunde folkrikaste landet i hela världen. Namnet Nigeria togs från floden Niger som går genom landet. Nedan följer tio fakta som du bör känna till om landet i fråga!

Kakmonstret utbytt i Sesame Street…

Barnprogrammet Sesame Street i Nigeria har en egen version av kakmonstret som heter Zobi Yam Yam. Eftersom inte många nigerianska barn har tillgång till kakor beslutade producenterna att ge Zobi ett omättligt begär för ett av landets mest populära livsmedel. Han ropar ofta, ”jag äter yam!” (”Me eat yam!”).

”Detta hus är inte till salu”…

Landet kämpar mot den stora mängd bedragare som finns. Något som har blivit populärt under senare år hos bluffmakare är att sälja någons hus, som de själva låtsas vara ägare till, och får en betydande summa pengar. Som ett resultat av det hela hör det inte till ovanligheten att många nigerianer har skrivit ”Detta hus är inte till salu” med röd färg på huset.

Ett väldigt religiöst land…

Tre av Nigerias rikaste pastorer spenderade mer än 60 miljoner dollar på privata flygplan mellan mars 2009 och mars 2011.

Tar bluffryktet på allvar…

Nigerianska digitala entreprenörer gömmer eller ändrar ofta sina IP-adresser, så potentiella utländska kunder och finansiärer inte omedelbart kan identifiera att de arbetar från Nigeria på grund av dess negativa bluffrykte.

Prokinesisk nation…

85% av nigerianerna ser Kinas inflytande som positiv, medan endast 10% uttrycker en negativ åsikt, vilket gör Nigeria till den mest prokinesiska nationen i världen.

Hollywood, Bollywood och… Nollywood…

Hollywood och Bollywood har du säkert hört talas om tidigare. Men har du hört talas om Nollywood? Du borde ha hört talas om det, för det är nämligen världens tredje mest inkomstbringande filmindustri – som är belägen i just Nigeria.

60 000 människor vaccinerades med vatten…

År 1995 donerade Nigeria 88 000 doser vaccin mot hjärnhinneinflammation till sitt grannland Niger. Men innan de nigerianska myndigheterna insåg att vaccinerna var förfalskade hade ungefär 60 000 människor redan blivit inokulerade med vad som antagligen bara var vatten.

Världens snabbast växande stad…

Staden Lagos i Nigeria är den snabbast växande staden i världen – med en tillväxt på cirka 85 personer i timmen.

Flyttar pengar med lokaltrafiken…

I Nigeria är det vanligt att skicka pengar till ett annat företag i fysiska kontanter, på en 12-timmars bussresa. Detta är för närvarande det billigaste sättet att överföra pengar i landet.

Hårt drabbade av trafikolyckor…

Cirka en fjärdedel av alla dödsolyckor i trafiken i Afrika sker i just Nigeria. I snitt dör 18 människor i den nigerianska trafiken varje dag. 


Tyckte du detta var intressant? Dela artikeln med dina vänner!

2
2 poäng

Vad är din reaktion?

interesting interesting
1
interesting
wtf wtf
0
wtf
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
2
love
lol lol
1
lol
omg omg
1
omg
win win
1
win