Många av oss känner nog igen humörsvängarna från en havande kvinna. Antingen har du upplevt det själv eller så har du stått jämte och suckat. Men det är ganska fantastiskt och fascinerande vad den mänskliga kroppen genomgår och kan göra i samband med en graviditet. Här är tio fakta du antagligen inte visste om graviditet.

Fler tonårsgraviditeter i USA…

Tonåringar i USA och Europa har en ganska jämn och liknande nivå av sexuell aktivitet. Dock är de europeiska tonåringarna mer benägna än de amerikanska att använda preventivmedel, vilket resulterat i att tonårsgraviditeter är flerfallet vanligare i USA än Europa.

TV-program gav resultat…

MTV:s succéprogram ”Teen Mom” har gett effekt i USA. Det är bevisat att programmet har påverkat amerikanska tonåringar så pass mycket att tonårsgraviditeter har minskat.

Köp billigt istället…

Billiga graviditetstest har visat sig vara minst lika känsliga och bra som de dyrare graviditetstesten. Så lägg inte mer pengar än nödvändigt.

Goodie box från Finland…

Varje gravid kvinna i Finland får en speciell leverans från Maternity Box, som inkluderar barnkläder och andra nödvändiga föremål, så som blöjor, sängkläder, trasor, handdukar, filt, böcker med mera. Boxen går också att använda som säng till bebisen. Varför har vi inte detta i Sverige?

Undra hur man skulle ställa sig till det idag…

Fram till 1960-talet gjorde man ett minst sagt märkligt graviditetstest. Eftersom ingen annan teknik fanns var man tvungen att injicera en kvinnas urin i en kvinnlig afrikansk klogroda. Om kvinnan visade sig gravid skulle grodans ägglossning påbörjas inom 12 timmar.