10 fakta du antagligen inte visste om Hugh Hefner

Den 27 september år 2017 avled Hugh Hefner, 91 år gammal – en amerikansk medieföretagare, grundare och ägare av tidskriften Playboy. Här är tio fakta som du antagligen inte visste om mannen som satte stort avtryck efter sig.

01Tacka Hefners mamma för Playboy…
Hugh Hefners far, en statligt anställd revisor, gav honom avslag när han behövde pengar för att starta tidskriften Playboy, eftersom han inte trodde att tidningen var en bra affärsinvestering. När Hugh skulle bege sig hemåt igen tog hans mamma honom åt sidan och gav honom en check1 000 dollar från sina besparingar, just för att hon trodde på sin son.

02Prioriterade sex före hörseln…
Hugh Hefner var nästan helt döv under sina sista levnadsår, vilket kan ha orsakats av Viagra som han flitigt använde. Trots detta sade han att han hellre har sex än att höra.

03Höll en rejäl fasad…
När Hefners dotter, Christie, kom till Playboy Mansion som tonåring, ”städades” herrgården upp med alla kinky saker för att hindra henne från att veta vad som hände. Hon blev senare chef för företaget.

04

Tog avstånd från ”Girls Gone Wild”…
Hugh Hefner distanserade sig från Joe Francis (på bilden nedanför) och hans Girls Gone Wild-franchise och sade: ”Jag är inte en fan eftersom jag tycker att det är exploaterande och jag tycker dessutom inte att han är någon vidare trevlig kille”.

05Var med och räddade Hollywood-skylten…
Hefner donerade 900 000 dollar till Trust for Public Land för att rädda den ikoniska Hollywood-skylten från att plöjas bort för att göra plats för fyra lyxhem.

Fortsätt läsningen på nästa sida >>Nästa sida
PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar