Välj en sida

Den 27 september år 2017 avled Hugh Hefner, 91 år gammal – en amerikansk medieföretagare, grundare och ägare av tidskriften Playboy. Här är tio fakta som du antagligen inte visste om mannen som satte stort avtryck efter sig.

Tacka Hefners mamma för Playboy…

Hugh Hefners far, en statligt anställd revisor, gav honom avslag när han behövde pengar för att starta tidskriften Playboy, eftersom han inte trodde att tidningen var en bra affärsinvestering. När Hugh skulle bege sig hemåt igen tog hans mamma honom åt sidan och gav honom en check på 1 000 dollar från sina besparingar, just för att hon trodde på sin son.

Prioriterade sex före hörseln

Hugh Hefner var nästan helt döv under sina sista levnadsår, vilket kan ha orsakats av Viagra som han flitigt använde. Trots detta sade han att han hellre har sex än att höra.

Höll en rejäl fasad

När Hefners dotter, Christie, kom till Playboy Mansion som tonåring, ”städades” herrgården upp med alla kinky saker för att hindra henne från att veta vad som hände. Hon blev senare chef för företaget.

Tog avstånd från ”Girls Gone Wild”

Hugh Hefner distanserade sig från Joe Francis (på bilden nedanför) och hans Girls Gone Wild-franchise och sade: ”Jag är inte en fan eftersom jag tycker att det är exploaterande och jag tycker dessutom inte att han är någon vidare trevlig kille”.

Var med och räddade Hollywood-skylten

Hefner donerade 900 000 dollar till Trust for Public Land för att rädda den ikoniska Hollywood-skylten från att plöjas bort för att göra plats för fyra lyxhem.

10 fakta du antagligen inte visste om Elon Musk

10 fakta du antagligen inte visste om Elon Musk

Elon Musk föddes den 28 juni 1971 i Pretoria, Sydafrika. Han är en sydafrikansk-amerikansk entreprenör och är VD och CTO på SpaceX, VD och produktarkitekt på Tesla Motors, VD på Neuralink och ordförande i Solarcity. Musk är grundare av SpaceX, Neuralink samt The...