10 fakta du antagligen inte visste om Storbritannien

06Ta tåget till Frankrike…
Mellan England och Frankrike är det endast ett gap på 34 kilometer, och länderna är anslutna med en tunnel under den Engelska kanalen, som invigdes år 1994. Det är världens näst längsta underjordiska tunnel; endast Seikan Tunnel i Japan är längre.

07

Old Forge – den avlägsna puben…
Storbritanniens mest avlägsna pub är ”Old Forge” på Inverie, Skottland. Den är belägen 172 kilometer från närmsta stad, Inverness, och har ingen väg ansluten till sig. Men trots detta går det bra för puben. 

08Kungligt bröllop sågs av miljarder människor…
Uppskattningsvis såg två miljarder människor världen över vigselceremonin mellan prins William och Catherine Middleton den 29 april 2011.

09

Hårda lagar om frimärken…
I landet klassas det som landsförräderi om du skulle sätta ett frimärke med drottningens ansikte upp och ner på. Likaså är Storbritannien det enda land där det inte står något landsnamn på frimärkena.

010Spökstaden York…
Om man är vidskeplig av sig och tror på spöken bör man ta vad The Ghost Research Foundation hävdar på allvar. Enligt spökorganisationen är nämligen staden York i England den mest hemsökta i hela Storbritannien – och också en av världens mest hemsökta städer. Organisationen hävdar att över 500 fall som inte har haft någon logisk förklaring har rapporterats.
Läs även

10 fakta du antagligen inte visste om Skottland

Föregående sida
PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar