Välj en sida

Adolf Hitler (1889-1945) anses utan tvekan att vara en av de värsta människor som någonsin existerat, och tusentals studier om människovetande är gjorda med Hitler som grund. Än idag lever ett fåtal krigsfångar, judar och även nazister kvar från andra världskriget. Men snart är även de levande ett minne blott, och det är viktigt att förmedla vidare till de yngre generationer vad som hände under 1940-talet, i hopp om att en upprepning inte ska ske. Kan du allt om Adolf Hitler? Det märker vi, för här är tio fakta som du antagligen inte kände till!

Höll sig undan koncentrationslägren…

De koncentrationsläger som existerade har satt djupa spår i människans historia, men Adolf Hitler besökte faktiskt aldrig ett enda koncentrationsläger – någonsin.

Adolf Schicklgruber…

Adolf Hitler hade likaväl kunnat heta Adolf Schicklgruber istället. Hans far bytte dock efternamn till Hitler år 1877.

Det förklarar ilskan…

Hitler hade bara en testikel. Det kanske var därför han hade sånt behov av att behöva hävda sig?

Brorsonen tog strid mot Hitler…

Hitler bombarderade sin brorsons hus i Liverpool av misstag. Det skulle han aldrig gjort – misstag eller inte – för det hela slutade med att hans brorson anslöt sig till den allierade armén för att kriga mot sin farbror.

Världens första antirök-kampanj…

Hitler må ha varit en tyrann mot mänskligheten. Men djur älskade han! Så mycket att han var vegetarian och lagstiftade om djurs rättigheter i Tyskland. Dessutom ledde han en kostsam antirök-kampanj i hela landet.

10 fakta du antagligen inte visste om Stockholms blodbad

10 fakta du antagligen inte visste om Stockholms blodbad

Stockholms blodbad var en mörk händelse i Sveriges historia. Det var den rannsakning med efterföljande avrättningar som ägde rum i Stockholm den 7–9 november 1520. Händelserna inleddes direkt efter Kristian II:s kröning till svensk kung när gästerna på kröningsfesten...

10 fakta du antagligen inte visste om Mark Twain

10 fakta du antagligen inte visste om Mark Twain

Mark Twain, pseudonym för Samuel Langhorne Clemens, föddes i Florida, USA, den 30 november år 1835 och avled den 21 april 1910 i Connecticut. Han var en reporter, tidningsman och – framförallt – författare. Han fick sitt litterära genombrott först vid 40 års ålder och...