1
1 poäng

Apple är idag ett av det högst värderade företaget i hela världen, med ett aktievärde på totalt 590 miljarder dollar så kan dem skryta med att vara det mest framgångsrika företaget i modern tid. Med ett stort utbud av smarta produkter och tjänster har dem nått ut till en enormt bred publik i en digital värld som har utvecklats i raketfart. Här kommer tio fascinerande fakta om denna framgångssaga som stavas Apple!

Tillverkar vissa delar hos konkurrent…

Apples senaste retinaskärmar för surfplattan iPad tillverkas av konkurrenten Samsung. Detta är dock inte den enda komponent från Apple som tillverkas av deras största konkurrent.

Välbetalda arbetare…

Anställda på Apples högkvarter i Kalifornien i USA tjänar i genomsnitt över en miljon kronor per år. Det är en lön som heter duga, det.

Anställda på Apples högkvarter i Kalifornien i USA tjänar i genomsnitt över en miljon kronor per år. Det är en lön som heter duga, det.

Det lär han ångra bittert…

Ronald Wayne var med och grundade företaget år 1976. Han ägde 10% av Apples aktier under två veckor innan han bestämde sig för att sälja allt till ett värde av endast 800 dollar. Idag skulle han haft 59 miljarder dollar om han inte hade sålt sina aktier. Snopet.

Köade i över ett halvår…

När iPhone 6 lanserades i Japan var det en man som började köa utanför en Apple-butik redan sju månader före telefonen släpptes. Var det värt väntan, tro?

När iPhone 6 lanserades i Japan var det en man som började köa utanför en Apple-butik redan sju månader före telefonen släpptes. Var det värt väntan, tro?

Apples märkliga garantiavtal…

Om du röker vid din Apple-produkt så förlorar du din garanti. Ja, det är sant. Det står till och med i medföljande manualer. Ganska stort dessutom, så det är svårt att missa. Det finns med andra ord inga ursäkter!

Dubbelt så dyr…

Brasilien kostar en iPhone nästan dubbelt så mycket som i USA. Mycket beror på Brasiliens importregler gällande import av elektronik.

Philips kunde ha distribuerat iPoden…

Tony Fadell var mannen som uppfann iPoden. Men först försökte han sälja sin briljanta idé till teknikföretaget Philips. Men de såg ej potentialen i en sådan produkt och Fadell gick istället till Apple med sin idé strax därefter. Om jag var personen som nekade honom hade jag gråtit mig till sängs varje natt än idag. [källa]

Tony Fadell var mannen som uppfann iPoden. Men först försökte han sälja sin briljanta idé till teknikföretaget Philips. Men de såg ej potentialen i en sådan produkt och Fadell kom till Apple med sin idé strax därefter. Om jag var personen som nekade honom hade jag gråtit mig till sängs varje natt än idag.

Allt du säger sparas…

Vartenda ord som sägs till den personliga assistenten Siri skickas direkt till företaget för analysering och lagring. Det här är dock inget unikt, då alla mobilföretag med röststyrning gör samma sak i utvecklingssyfte.

Har du tänkt på att klockan alltid står på 09:41…?

När företaget i fråga gör reklam för iPhones/iPads så står klockan alltid på 09:41. Detta beror på att det var det exakta klockslaget som Steve Jobs lanserade den första iPhonen den 29 juni år 2007.

När Apple gör reklam för iPhones/iPads så står klockan alltid på 09:41. Detta beror på att det var det exakta klockslaget som Steve Jobs lanserade den första iPhonen den 29 juni år 2007.

Sålde 75 miljoner ex – bara under julruschen…

Endast under julruschen år 2015 sålde Apple ca 75 000 000 iPhones! Det är inte illa pinkat.


Tyckte du detta var intressant? Dela artikeln med dina vänner!

1
1 poäng

Vad är din reaktion?

interesting interesting
0
interesting
wtf wtf
0
wtf
fun fun
1
fun
geeky geeky
1
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
1
win