Apple är idag det högst värderade företaget i hela världen, med ett aktievärde på totalt 590 miljarder dollar så kan dem skryta med att vara det mest framgångsrika företaget i modern tid. Med ett stort utbud av smarta produkter och tjänster har dem nått ut till en enormt bred publik i en digital värld som har utvecklats i raketfart. Här kommer tio fascinerande fakta om denna framgångssaga som stavas Apple!

Tillverkar delar hos konkurrent…

Apples senaste retinaskärmar för surfplattan iPad tillverkas av konkurrenten Samsung. Detta är dock inte den enda komponent från Apple som tillverkas av deras största konkurrent.

Välbetalda…

AnställdaApples högkvarter i Kalifornien tjänar i genomsnitt över en miljon kronor per år. Det är en lön som heter duga, det.

Det lär han ångra bittert…

Ronald Wayne var med och grundade Apple år 1976. Han ägde 10% av Apples aktier under två veckor innan han bestämde sig för att sälja allt till ett värde av 800 dollar. Idag skulle han haft 59 miljarder dollar om han inte hade sålt sina aktier. Snopet.

Köade i över ett halvår…

När iPhone 6 lanserades i Japan var det en man som började köa utanför en Apple-butik redan sju månader före telefonen släpptes. Var det värt väntan, tro?

Märkligt garantiavtal…

Om du röker vid din Apple-produkt så förlorar du din garanti. Ja, det är sant. Det står till och med i medföljande manualer. Ganska stort dessutom, så det är svårt att missa. Finns inga ursäkter!