Välj en sida

Det sydkoreanska företaget Samsung betyder ”tre stjärnor” på koreanska och är en av världens största företagsgrupperingar. Den består av ett stort antal företag, däribland Samsung Electronics, Samsung Heavy Industries och Samsung Engineering & Construction. Själva Samsung i sig grundades 1938 av Lee Byung-chul och ägnade sig till en början inte alls till teknik – utan livsmedelshandel och produktion av nudlar. I dag är företaget världsledande inom 60 produkter och år 2012 passerade företaget Nokia som världens största mobiltelefonleverantör. Här följer ytterligare tio fakta som du kanske inte kände till om det sydkoreanska teknikföretaget!

Snart en halv miljon anställda…

År 2014 hade Samsung totalt över 419 000 anställda världen över. Detta är mer än vad MicrosoftApple och Google tillsammans har.

Enorma pengar på produktutveckling…

Under år 2015 lade företaget i fråga totalt 14,1 miljarder amerikanska dollar på forskning och utveckling. Google lade 9,8 miljarder dollar och Apple lade ”bara” 6 miljarder dollar på forskning och utveckling.

Tillverkar delar till iPhone…

Vad som kan tyckas vara lite ironiskt är att kretskorten i Apples iPhone 44S5 och 5S faktiskt tillverkas av deras största konkurrent på telefonmarknaden – Samsung. Totalt har Samsung tillverkat över 600 000 000 kretskort åt Apple.

Kapacitet att tillverka 30 stora fartyg om dagen…

En del av företaget, som går under namnet Samsung Heavy Industries, tillverkar också stora fraktfartyg. Byggnadscentrumet är 37 160 kvadratmeter. För att sätta perspektiv på det hela motsvarar det cirka 5 204 fotbollsplaner.

Stor del av det sydkoreanska försvaret…

Man förstår att företagen inom Samsungkoncernen står för nästan en femtedel av landets BNP när man greppat allt de faktiskt tillverkar. Samsung Techwin (Hanwha Techwin) tillverkar bland annat vapen för den sydkoreanska försvarsmakten. Bland annat har företaget stått för tillverkningen av Sydkoreas första stridsflygplanKF-16. De har även tillverkat pansarvagnar till försvaret (K9 Thunder), helikoptrarjetmotorer och mobil utrustning.

10 fakta du antagligen inte visste om Tinder

10 fakta du antagligen inte visste om Tinder

Är du en av alla de som svepar höger eller vänster på Tinder? Oroa dig inte, du är inte ensam! Idag har dejtingapplikationen cirka 57 miljoner användare, varav hela 4,1 miljoner användare är betalmedlemmar. De flesta vet nog redan vad Tinder är för något, men för den...

10 fakta du antagligen inte visste om Tesla

10 fakta du antagligen inte visste om Tesla

Tesla - eller Tesla, Inc. som det heter - är ett amerikanskt bil- och energiföretag med verksamhet inom elbilar och komponenter till elektriska drivlinor samt solceller och batterier för hemmabruk. Företaget fick sitt namn efter den berömda fysikern och uppfinnaren...

10 fakta du antagligen inte visste om Disneyland

10 fakta du antagligen inte visste om Disneyland

Disneyland Park är en av världens mest kända nöjesparker och besöks årligen av miljontals människor. Sedan portade slog upp den 17 juli 1955 har över 500 miljoner människor besökt parken. Temaparken - som ägs av The Walt Disney Company - är belägen i Anaheim,...