Välj en sida

Det kanske mest fascinerande och mest glädjefyllda är när en förälder blir mamma eller pappa. Hela ens liv förändras och prioriteringarna blir totalt annorlunda. Förutom en påverkad ekonomi och ett gäng sömnlösa nätter finns det inget som gör en så lycklig som ens barn. Här är därför tio fakta som du bör känna till om de små krabaterna!

Därför kan de inte känna smaken av salt…

En bebis kan inte känna smaken av salt förrän den är fyra månader gammal. Anledningen till detta kan vara relaterad till utvecklingen av njurarna, som börjar att bearbeta natrium vid den åldern.

Jo då, ögonen växer mer…

Du har säkert tidigare hört att ögonen inte växer mer från och med bebisen är nyfödd, men det är egentligen bara en myt. När ett barn föds är dess ögon cirka 75% av sin storlek som de kommer att ha som vuxen. De ser också oerhört dåligt och först vid sex månaders ålder bör synen vara helt klar.

Forskarna har ingen susning…

Nyfödda har en större tendens att vrida sitt huvud åt höger än åt vänster. Varför vet man inte.

Men innerörat slutar i alla fall att växa…

Innerörat är det enda sinnesorganen som utvecklas helt och hållet innan födseln. Den når sin fulla storlek i mitten av graviditeten.

Har fler ben än vuxna…

Vuxna har 206 ben i kroppen. När bebisar föds har de cirka 300 ben. Deras ben växer samman samtidigt som man åldras och växer, vilket resulterar i färre ben som vuxna.

10 fakta du antagligen inte visste om reumatism

10 fakta du antagligen inte visste om reumatism

Reumatism är ett tillstånd i lederna och bindväven som är förknippat med smärta och funktionsnedsättning. Med tiden har forskning delat upp reumatism i cirka 200 olika sjukdomar. I början av 1900-talet visade sig reumatisk feber bero på bakterier (Hemolytiska...

10 fakta du antagligen inte visste om missfall

10 fakta du antagligen inte visste om missfall

Missfall - även kallat spontan abort - innebär att en graviditet avslutas ofrivilligt innan zygoten, morulan, embryot eller fostret blivit tillräckligt utvecklat för att överleva utanför moderns kropp, det vill säga innan vecka 22. Missfall är den vanligaste...