1
1 point

Peter Griffin lever ungefär upp till vår syn på en medelamerikansk pappa. Lite korkad, storhetsvansinne, lite för mycket alkohol och åter igen; lite korkad. Family Guy och The Simpsons har länge konkurrerat om tittarna, och här är tio fakta som du antagligen inte visste om den förstnämnda animerade TV-serien.

DVD-försäljningen räddade serien…

Family Guy var den första show som först blev stoppad, men sen åter igen pånyttstartad tack vare en bra DVD-försäljning.

Så mycket kostar varje avsnitt att producera…

Varje avsnitt kostar cirka två miljoner dollar (cirka 18 000 000 svenska kronor) att färdigställa. Röstskådespelarnas röster är givetvis inräknat i detta.

Chris röst inspirerades av Buffalo Bill…

Chris röst i Family Guy är baserad på Buffalo Bill från den kultförklarade filmen När Lammen Tystnar (1991), har röstskådespelaren Seth Green själv sagt i en intervju.

Bannlyst i flertalet länder…

TV-serien är bannlyst i MalaysiaIndonesienTaiwanIranVietnamEgyptenSydkorea och Sydafrika. Där har de då gått miste om något roligt!

Seth MacFarlane kunde ha varit död…

Skaparen bakom Family Guy, Seth MacFarlane, hade en planerad flygresa med ett av de flygplan som flög in i World Trade Center den 11 september 2001, men kom tio minuter för sent till flygplatsen och missade därför planet. Tur i oturen känns lite väl milt att säga.

Lois ändrade hårfärg…

Från första början var Lois tänkt att bli blond. Detta förklarar hennes blonda hår i pilotavsnittet, om du har tänkt på det någon gång?

”What the hell!”…

Uttrycket ”What the hell!” (vad i helvete) används i nästan samtliga avsnitt. Många gånger sägs det dock så pass diskret att det nästan inte går att uppmärksamma.

Quagmire är vänsterhänt…

Precis som Ned Flanders från The Simpsons är vänsterhänt har Family Guy likaså en vänsterhänt karaktär. I säsong åtta upptäcker Quagmire internetpornografin, vilket leder till att hans vänsterarm byggs upp av all ”träning”.

Gör parodi redan i introt…

Det välkända öppningsintrot, där hela familjen till en början sitter framför ett piano, är en ren parodi av TV-serien All in the Family (1971-1979).

Går ingen nöd på röstskådespelarna…

Man kan inte förneka att Family Guy slagit igenom hårt. Trots att The Simpsons funnits i decennier tjänar rösterna bakom Family Guy nästan lika mycket som de för The Simpsons.


Gillar du vad du läste? Dela artikeln med dina vänner!

1
1 point

Vad är din reaktion?

interesting interesting
0
interesting
wtf wtf
0
wtf
fun fun
1
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
1
love
lol lol
1
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win