1
1 poäng

London grundades i själva verket till namnet Londinium som huvudstad av den romerska provinsen Britannia. London är idag EU:s största metropol med sina 8,4 miljoner invånare och här är ytterligare tio fakta du antagligen inte visste om Englands huvudstad. 

Big Ben är inte Big Ben…

Ett av Londons välkända landmärke, Big Ben, är egentligen inte själva tornet/byggnaden, utan refereras bara till den stora klockan inuti. Själva byggnaden går under namnet The Elizabeth Tower.

En infrastruktur som skiljer sig från mängden…

Londons gator har inte samma infrastruktur som Europas övriga huvudstäder, och därför krävs det att du lär dig att lokalisera 25 000 gator i London om du har tänkt att bli taxichaufför.

Kom 12 dagar för sent till OS i London…

Det ryska olympiska laget 1908 kom 12 dagar för sent till London eftersom de ännu inte hade börjat använda den gregorianska kalendern.

Slå inte din fru – det stör grannarna…

En lag som trädde i kraft på 1500-talet förbjöd Londonbor att slå sina fruar efter klockan 21:00. Inte för att de blev skadade, utan för att det väsnades och kunde störa grannarna.

På Londons zoo kunde du titta på när din hund blev uppäten…

På 1800-talet kunde du betala din biljett in till Londons zoo med hjälp av att ta med din katt eller en hund, detta så att lejonen hade något fint att äta.

Går lika sakta idag som då…

Trafiken i centrala London går lika sakta idag som den gjorde på den tid när häst och vagn var det vanligaste färdmedlet. Kanske dags att gå tillbaka ett steg sett ur miljöperspektivet?

Dö inte i Parlamentet, tack…

I London är det olagligt att  i Parlamentet. Frågan är vad konsekvenserna blir om man redan har fallit ihop död?

Landmärke skrotades…

År 1891 påbörjades ett bygge som skulle bli större, mäktigare och mer skrytsamt än Eiffeltornet. Problemet var att den var ostabil och byggdes därför aldrig färdig. Projektet skrotades år 1907.

London Underground är inte bara under jord…

Trots namnet ”London Underground”, som kollektivtrafiken heter, går mer än hälften av all dess trafik mitt i staden, istället för under den.

Största militära uppbyggnaden sedan andra världskriget…

Olympiska Spelen 2012 hade den största militära uppbyggnaden i London sedan andra världskriget.

Och apropå OS 2012…

Arrangörerna för OS i London 2012 ville att Keith Moon skulle spela vid OS-ceremonin. De insåg dock senare att han hade varit död i 34 år. Pinsamt för arrangörerna att det hela hann nå nyhetsmedierna.


Tyckte du detta var intressant? Dela artikeln med dina vänner!

1
1 poäng

Vad är din reaktion?

interesting interesting
0
interesting
wtf wtf
0
wtf
fun fun
1
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
1
love
lol lol
1
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win