2
2 poäng

Är du en av alla de som spelar Facebooks mest populära spel? Som också finns tillgängligt till både Android och iOS. Eller är du kanske en av alla de som ständigt går i taket av alla spelinbjudningar? Hur som helst så har onekligen spelutvecklaren Zynga lyckats skapa ett koncept som gått hem hos folket, och omsätter idag miljardtals dollar på sina spel. Deras största kassako, FarmVille, är onekligen deras guldklimp, och här är tio fakta som du kanske inte kände till om det som du eventuellt spelar varje dag – eller som du får inbjudningar om varje dag.

Ett av de mest populära spelen…

FarmVille är ett av de populäraste spelen som figurerar på det sociala nätverket Facebook; över 80 000 000 har spelat spelet! Är du en av alla?

Skådespelare erkänner sitt beroende…

Skådespelerskan Emma Stone (på bilden nedanför) har berättat för Jimmy Fallon att hon var tvungen att radera sitt Facebook-konto, då hon blev på tok för beroende av spelet. Även Mila Kunis har uttryckt i en intervju med tidningen Esquire att hon är helt fast i farmarspelet.

YoFarm…

En av skaparna bakom succéspelet har tidigare berättat att spelets namn egentligen inte var det första de hade tänkt att välja. Egentligen stod det mellan ”YoFarm” och ”FarmerVille”. Då måste väl även det nuvarande namnet vara bäst, va?

Något gemensamt med Twilight

Vad har FarmVille gemensamt med Twilight? Jo, en av animatörerna för vargarna i filmen Twilight: Breaking Dawn (2012) var även chefsanimatör hos Zynga när FarmVille 2: Country Escape utvecklades.

Hänger med i trenderna…

Utvecklaren Zynga är inte rädda för att släppa så kallade ”överraskningsmoment” associerat till popkulturen i spelet. Ett exempel är där spelaren kan hitta en karaktär som utför den populära ”Gangnam Style”-dansen.

Men en uppsjö av uppdateringar har släppts…

Det tog utvecklaren endast fem veckor att färdigutveckla det första FarmVille-spelet! Sedan dess har det dock kommit en uppsjö av uppdateringar för ett spel som ständigt ligger under utveckling och förbättring.

Det låter slappare att vara en digital bonde…

Och till råga på allt, det finns fler användare som leker bönder i FarmVille än vad det faktiskt finns bönder totalt i hela USA. Per bonde i USA går det 80 styck FarmVille-spelare!

25% kvinnliga utvecklare…

25% av utvecklarteamet bakom spelet och dess uppföljare består av kvinnor – vilket är avsevärt mer än snittet hos en spelutvecklarstudio.

Hat leder ofta till kärlek…

Alla älskar dock inte FarmVille. Det finns en sida på Facebook, med över 108 000 följare, som heter ”I hate FarmVille”.

Vilken ära…!

Både i amerikanska Virginia och North Carolina finns det faktiskt två byar som heter just FarmVille på riktigt. De är dock inte döpta efter spelet i fråga, utan hette redan så långt innan spelet lanserades.


Tyckte du detta var intressant? Dela artikeln med dina vänner!

2
2 poäng

Vad är din reaktion?

interesting interesting
0
interesting
wtf wtf
0
wtf
fun fun
2
fun
geeky geeky
1
geeky
love love
2
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
1
win