3
3 points

Välkommen till en fascinerande resa genom det ovanliga riket av fobier. I denna artikel kommer vi att utforska tio intressanta fakta om olika rädslor, från de vanliga till de mest udda. Låt oss fördjupa oss i den mångfald av mänskliga rädslor och upptäcka de fascinerande historierna bakom dem. Häng med när vi avslöjar spännande insikter om det komplexa spektrumet av fobier som påverkar människor över hela världen.

Du kan ha fobi för skolböcker…

Didaskaleinofobi är rädslan för skolböcker. Så, om någon lider av detta, är det inte bara läxor som är skrämmande, utan även boken själv! Nu har du äntligen något att skylla på om du har glömt att göra läxorna!

Visst finns det en fobi mot fobier…

Självklart finns det även en fobi mot att ha fobi också. Fobifobia heter detta. Tur att det inte finns en fobi mot att ha en fobi mot att ha en fobi… Eh, hängde du med nu?

Den här fobin är nog dock bara vanlig hos de super-religiösa…

Hexakosioihexekontahexafobia är en fobi mot siffran 666. Fick du med hela ordet i ett enda andetag? Och nej, vi skojar inte, fobin finns och heter precis det som skrivits.

En fobi som bara blir vanligare och vanligare…

Med ny teknik skapas också nya fobier. En inte alltför ovanlig fobi är nomofobia, rädslan över att inte ha någon mobil eller någon täckning på din mobiltelefon.

Akta dig för Kalle Anka…

Har du anatidaefobi? I så fall har du en skum och otäck känsla av att du bevakas av en anka. Och ja, vi är fortfarande dödsseriösa.

Har du en mindre attraktiv flickvän? Här är förklaringen, så klart…

Alla har vi den där kompisen med den lite mindre vackra flickvännen. Förklaringen kanske är att han lider av caligynefobi, rädslan för vackra kvinnor. Sen har vi också den där kompisen som aldrig hittar kärleken, då kanske han lider av philofobi, rädslan för att bli kär.

En fobi man äntligen kan relatera till…

Cenosillicafobi är rädslan av ett tomt ölglas. Bör vara mer utbrett hos alkoholisterna på parkbänkarna.

Därför många är så bittra…?

Att ha cherofobi innebär att du är rädd för att bli för glad, då du tror att någon olycka ska komma i samband med lyckan.

Ingen vet säkert varför man utvecklar vissa fobier…

Enligt nya studier kring fobier tror man att rädslorna sitter i vårat minne sedan länge tillbaka. En del säger även att de tror det är DNA-baserat sedan generationer tillbaka.

Ailurofobi är vanligare än man kan tro…

Vad hade Alexander den StoreAdolf HitlerBenito Mussolini och Napoleon Bonaparte gemensamt? Jo, ailurofobi, det vill säga rädslan för katter.


Gillar du vad du läste? Dela artikeln med dina vänner!

3
3 points

Vad är din reaktion?

interesting interesting
1
interesting
wtf wtf
1
wtf
fun fun
1
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
1
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win