Droger är ett av vår tids största samhällsproblem idag, och både legal och illegal handel omsätter miljarder och åter miljarder dagligen. Här är tio fakta som du bör känna till om droger och dess konsekvenser.

Stor vara för Colombia…

Colombias illegala droghandel uppgår årligen till cirka tio miljarder dollar. Det är en fjärdedel av hela landets legala exporthandel.

Var stort inom musikvärlden…

31% av alla större rockstjärnor (de som tjänat över en miljon dollar med hjälp av sin musik) som har dött har gjort det på grund av droger eller alkohol.

Prova ditt knark…

Vi känner nog alla till att droger till stor del är lagligt i Nederländerna, men visste du att du kan ta med ditt egna hasch, kokain eller ecstasy till specifika myndigheter för att testa om drogerna är äkta och trovärdiga?

Kokain ett stort problem i staterna…

Bara i USA föds årligen cirka 100 000 barn som är beroende av kokain, tack vare att deras havande mammor brukat drogen när de legat i livmodern.

Rök en holk med Kim Jong-Un

Nordkorea anses ofta vara ett land som inte direkt följer normen. De var dock väldigt tidiga med att legalisera marijuana. Så tidiga att de aldrig ens har haft drogen bannlyst. Marijuana är fullt lagligt och inte ens klassat som en drog i landet.