Välj en sida

Människans hälsoproblem har idag blivit ett minst lika stort problem som alla cancerfall. Det är utbrett i precis hela världen, och oavsett om landet är utvecklat eller ej är problemen likasinnade överallt. Här är lite skrämmande fakta om hälsa som kanske kan få dig att studsa upp från stolen eller soffan och röra dig en kilometer eller två istället.

Farligare än att röka…

Brist på motion och träning leder idag till lika många dödsfall som rökningen gör världen över.

Så slipper du enkelt högt blodtryck…

Att prutta reducerar högt blodtryck och är alltså bra för din hälsa. Nu har du en alldeles utmärkt ursäkt nästa gång du har tänkt att släppa en stinkare.

Håll dig till zero-fabrikaten…

Att dricka en 33 centiliter sötdricka om dagen ökar risken med hela 22% att få typ 2-diabetes.

Förbjudet i många länder…

Fler människor får hudcancer på grund av att sola solarium än människor som dör av lungcancer på grund av rökning. Solarium är till och med förbjudet i flertalet länder.

Ut och rör på dig…!

Att regelbundet motionera i form av promenader reducerar risken med att få bröstcancer med upp till hela 25%.

10 fakta du antagligen inte visste om människan

10 fakta du antagligen inte visste om människan

Människan - eller Homo sapiens, som betyder den "visa människan på latin - är ett däggdjur av släktet Homo. Människan tillhör familjen hominider och som i sin tur tillhör ordningen primater. Alla nu levande människor tillhör underarten Homo sapiens sapiens. Men det...

10 fakta du antagligen inte visste om reumatism

10 fakta du antagligen inte visste om reumatism

Reumatism är ett tillstånd i lederna och bindväven som är förknippat med smärta och funktionsnedsättning. Med tiden har forskning delat upp reumatism i cirka 200 olika sjukdomar. I början av 1900-talet visade sig reumatisk feber bero på bakterier (Hemolytiska...