1
1 poäng

Alla gör vi misstag, en del mer, andra färre. En del större, andra mindre. Här följer lite humoristisk läsning om några fel och misstag som blev till under några av de storfilmer som någonsin har producerats. Kände du till felen, eller kanske har hört om något av dem tidigare?

Schwarzenegger gick och köpte mat – fullt sminkad…

Under lunchpausen i inspelningen av filmklassikern The Terminator (1984) skulle Arnold Schwarzenegger köpa mat på en restaurang. Han hade dock glömt bort att han fortfarande var helt sminkad som terminatorn, med bara ett öga och köttrester i ansiktet. Det hade varit kul att se de andra gästernas reaktioner.

Protesterade med hjälp av urin…

Enligt David Fincher var Robert Downey Jr. så utmattad under inspelningen av Zodiac (2007), eftersom filmen spelades in digitalt (vilket leder till färre omtagningar och färre avbrott), att han bestämde sig för att lämna små burkar av sitt urin runt inspelningsplatsen som en form av protest.

Ful flicka var egentligen pojke…

Buzz flickvän i Ensam Hemma (1990) är faktiskt en pojke i en peruk. Regissören John Hughes tyckte att skämtet skulle ha varit alltför grymt om det var en flicka, då hon inte skulle framställas som någon skönhet.

Var billigare med riktiga skelett…

Produktionsbolaget för Poltergeist (1982) bestämde sig för att använda riktiga människoskelett i scenen med poolen, eftersom de var billigare att köpa än skelett gjorda av plast (se bild nedanför).

George Lucas fastnade i hajgap…

Under en besök på inspelningsplatsen av Hajen (1975) satte George Lucas sitt huvudet i hajmunnen, varpå Steven Spielberg skulle skoja till det och stängde hajens käftar. Spielberg hade dock antagligen inte räknat med att en propp i elskåpet skulle gå samtidigt, vilket ledde till att Lucas fastnade i hajens gap.

Myten om Marlon Brando…

En populär myt säger att Marlon Brando vadderade kinderna med bomull för att spela Vito Corleone i Gudfadern (1972), men i själva verket gjorde han bara detta under provspelningen för rollen. Innan den egentliga inspelningen började hade han ett specialmunstycke speciellt framtagen av en tandläkare.

En bil du kanske känner igen…

Bilen som körs av Uncle Ben i Spider-Man (2002) är Sam Raimis Oldsmobile Delta 88, som medverkat i alla regissörens filmer.

Kysstes trots nekande…

Ridley Scott hade nekat idén om att Louise skulle kyssa Thelma i slutet av Thelma och Louise (1991), men Susan Sarandon gjorde det ändå, utan att tala om det för honom. Det var den sista inspelningen under den sista dagen, och Scott hade inget annat val än att använda frekvensen.

Fick ta stelkrampsspruta – två gånger om…

Bill Murray (på bilden nedanför) blev biten av hunden två gånger under filmatiseringen av Groundhog Day (1993). Murray var tvungen att ta sprutor mot rabies eftersom betten var så djupa.

Kommentaren om felaktig affisch var improviserad…

Scenen där Rocky Balboa påpekar en miss på affischen i filmen Rocky (1976) var egentligen helt improviseradSylvester Stallone var tvungen att lägga till repliken eftersom bildavdelningen hade gjort ett genuint misstag.


Tyckte du detta var intressant? Dela artikeln med dina vänner!

1
1 poäng

Vad är din reaktion?

interesting interesting
1
interesting
wtf wtf
0
wtf
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
1
love
lol lol
1
lol
omg omg
0
omg
win win
2
win