Du har säkerligen vid något tillfälle varit utomlands och fått frågan var du är från. När du svarar ”Sverige” får du säkert som svar: ”Ah! Ikea!”. Det måhända vara lite tröttsamt, men å andra sidan så är ju Ikea en av Sveriges absolut största stoltheter, som grundades av Ingvar Kamprad år 1943. Under de dryga 70 år som Ikea har existerat har företaget lyckats med bedriften att expandera verksamheten till länder över hela världen. Trots att möbeljätten är en av Sveriges största stoltheter, är det fortfarande många som än idag inte vet vad just ”Ikea” betyder. Kort och gott står de två första bokstäverna i namnet för ”Ingvar Kamprad”, ”E” står för ”Elmtaryd” (gården han växte upp på) och ”A” står för Agunnaryd (hans hemby). Med detta sagt kanske du redan känner dig som ett proffs om företaget, men här är tio fakta som du antagligen inte redan kände till!

Världens mest populära bokhylla…

Ungefär var tionde sekund säljs en Billy-bokhylla i något varuhus någonstans i världen, som är utan tvekan är Ikeas populäraste produkt.

Jösses…!

Det är ingen nyhet att Ikea är stort världen över, men visste du att det är så stort att nästan 1% av hela världens kommersiella trädvirke går åt till Ikea-produkter!

Strax under miljarden…

690 000 000 kunder besökte Ikea under år 2012. Du var med största sannolikhet en av dem!

Ofantligt stort…

Med över 12 800 000 sålda sängar i Storbritannien sedan 1987 har cirka var femte barn sedan dess också blivit till på en Ikea-säng! Utöver detta kommer cirka var tionde möbel i Storbritannien från svenskgrundade Ikea.

Går emot prishöjnings-strömmen…

Tack vare bra försäljning har företaget i snitt sänkt sina priser med 2-3% årligen. Det vill säga att de går emot strömmen när det kommer till prishöjningar som följer löneutvecklingen hos arbetstagare.

10 fakta du antagligen inte visste om företagslån

10 fakta du antagligen inte visste om företagslån

Borta är den tid då endast stora företag med reviderade bokslut och en omsättning på flera miljoner kunde få ett företagslån hos banken. Idag finns en uppsjö av mindre långivare som erbjuder företagslån speciellt anpassade för småföretag. Jämför företagslån på...

10 fakta du antagligen inte visste om TikTok

10 fakta du antagligen inte visste om TikTok

TikTok, även känt som Douyin (kinesiska: 抖音; pinyin: Dǒuyīn; ordagrant: "vibrato") i Kina, är en sociala medier-app för skapande och delning av videor och livesändningar. Appen släpptes i september 2016 av Bytebance, och är nu en ledande plattform för korta videor....