1
1 poäng

League of Legends (även kallat ”LoL”) är ett lagbaserat onlinedatorspel som går ut på att förstöra fiendernas ”Nexus”. Genom årens gång har en uppsjö av onlinebaserade spel blivit mer eller mindre populära, men LoL är ett av de spel som verkligen har tagit sig till toppen, och i delar av världen – exempelvis Sydkorea – finns det en mängd spelare som till och med livnär sig på spelet. Du kanske är en av alla de som också spelar? Kanske professionellt? Eller kanske bara på skoj? Hur som helst så bjuder vi här på tio fakta som du antagligen inte kände till om det omåttligt populära onlineliret!

Fullsmockat med påskägg…

Riot Games lägger ständigt till fler och nya så kallade ”påskägg” (hemliga funktioner) i spelet. Bland annat kommer ditt lag att förlora matchen om du ger upp strax efter att din motståndare har gett upp. Och klockan i spelet hoppar över tiden mellan 0:07 till 0:11 – varje gång. Det finns en hel uppsjö av fler påskägg, men roligast är nog om du själv upptäcker dem!

Inspirerades av Mega Man…

Tristanas vapen är en hyllning till den gamla klassiska spelkaraktären Mega Man. Bild ser du nedanför, och visst är likheten slående? De gamla klassiska TV-spelsfigurerna verkar ha oändligt med liv, och det är nog ingen risk att vi glömmer av dem i första taget!

Känd karaktär döpt efter designarbetare

Zilean är döpt efter en designarbetare på utvecklarstudion Riot Games, Tom ”Zileas” Cadwell.

Ännu ett påskägg…

Efter att du har vunnit ”Howling Abyss”, vänta kvar en halv minut och ishäxan Lissandra kommer att bjuda dig på en häftig berättelse.

Ständigt under utveckling…

Mellan 8-10 nya karaktärer är ständigt under utveckling av Riot Games till League of Legends.

Kopiösa prispengar…

Det finns en uppsjö av olika spel som det tävlas i online, men visste du att League of Legends är det spel där det omsätts näst mest i form av prispengar? Det enda spel som omsätter mer i prispengar är den gamla klassikern Counter-Strike.

Hämtat inspiration från Sagan om Ringen

Karaktären Aatrox (på bilden nedanför) var inspirerad av en kombination av två andra karaktärer från Sagan om RingenMike Laygo, designern bakom Aatrox, har tidigare sagt i en intervju att Aatrox är inspirerad av Balrog och Sauron. Laygo själv har tidigare arbetat med Sagan om Ringen-spel, så att han har hämtat inspiration därifrån är kanske inte så konstigt.

Så gör du Poro ännu sötare…

Du kan få en gullig liten Poro till att odla fram en stor svart mustasch! Du matar den bara med Poro-Snax samtidigt som du spelar som Braum, sen är mustaschen ett faktum och Poron är sötare än någonsin tidigare!

Gör rösten för fem olika karaktärer…

Visste du att karaktärerna Zyra, Cassiopeia, Fiora, Shyvan och Elise Share delar samma röst? Det är röstskådespelerskan Karen Strassman som står för de fem karaktärernas röster.

Och det får vi vara glada över…

Från början var det tänkt att karaktären Vi skulle vara en rullskridskoåkande polis vid namn Ruby. Så blev lyckligtvis dock inte fallet!

Gav upp skolan för spelet…

Spelaren George ”HotshotGG” Georgallidis hoppade av skolan för att kunna lägga all energi på att spela League of Legends professionellt. Även om man aldrig bör hoppa av skolan kan det nog ses som en lyckad sak att göra nu i efterhand, då han är en av spelets mest ikoniska spelare.


Tyckte du detta var intressant? Dela artikeln med dina vänner!

1
1 poäng

Vad är din reaktion?

interesting interesting
0
interesting
wtf wtf
1
wtf
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
1
love
lol lol
2
lol
omg omg
1
omg
win win
0
win