”Ska vi gå hem och titta på Netflix?”, var ingenting man hörde för tjugo år sedan, men begreppet har blivit så välkänt att alla vet vad det betyder – oavsett generation. Idag är företaget börsnoterat och är utan tvekan världens största streamingtjänst av filmer och TV-serier. Med stor sannolikhet har även du ett betalkonto av Netflix, som du flitigt använder. Därför tänkte vi bjuda på lite siffror och statistik, just för att du ska få ett större begrepp om hur stort det faktiskt är!

Erbjuder video on demand…

Den nordiska versionen av Netflix erbjuder bara video on demand till en fast månadskostnad, men i bland annat USA kan du också prenumerera på filmer via postorder, som du sedan skickar tillbaka när du har sett färdigt.

Finns i alla europeiska länder – utom ett…

 Netflix är tillgängligt i samtliga europeiska länder – förutom Ukraina.

Har stadiga inkomster…

Hela 81 000 000 betalande prenumeranter har företaget världen över (2016). Månadskostnaden varierar från land till land, men du kan ju räkna mellan tummen och pekfingret ungefär hur mycket det bringar i inkomst varje månad för företaget.

Mer än hälften i bara USA…

Hela 58% av alla betalande prenumeranter är bosatta i USA – resterande 42% är bosatta i övriga världen. Det betyder alltså att hela 36% av de amerikanska bostäderna är betalande prenumeranter.

Tittarsiffrorna är otroligt höga…

I fjol tittade alla tillsammans på 42,5 miljarder timmar av film, serier, dokumentärer och övrigt som finns i utbudet. Varje dag tittas cirka 100 000 000 timmar av samtliga prenumeranter.

10 fakta du antagligen inte visste om TikTok

10 fakta du antagligen inte visste om TikTok

TikTok, även känt som Douyin (kinesiska: 抖音; pinyin: Dǒuyīn; ordagrant: "vibrato") i Kina, är en sociala medier-app för skapande och delning av videor och livesändningar. Appen släpptes i september 2016 av Bytebance, och är nu en ledande plattform för korta videor....

10 fakta du antagligen inte visste om vindkraftverk

10 fakta du antagligen inte visste om vindkraftverk

Vindkraftverk är en maskinkonstruktion som omvandlar kinetisk energi ur vinden till elektricitet. De består av ett stationärt torn med en rotor som snurrar genom påverkan av vindens kraft. Rotorn driver en generator som producerar el som överförs till elnätet....

10 fakta du antagligen inte visste om Renault

10 fakta du antagligen inte visste om Renault

Renault S. A. är en fransk multinationell fordonstillverkare med huvudkontor i Boulogne-Billancourt i norra Frankrike. Idag ingår även märkena Dacia och Renault Samsung Motors i koncernen. Lastbilsdivisionen sköts sedan försäljningen 2001 av Volvo i dotterbolaget...