3
3 points

”Ska vi gå hem och titta på Netflix?”, var ingenting man hörde för tjugo år sedan, men begreppet har blivit så välkänt att alla vet vad det betyder – oavsett generation. Idag är företaget börsnoterat och är utan tvekan världens största streamingtjänst av filmer och TV-serier. Med stor sannolikhet har även du ett betalkonto av Netflix, som du flitigt använder. Därför tänkte vi bjuda på lite siffror och statistik, just för att du ska få ett större begrepp om hur stort det faktiskt är! Observera dock att denna artikel skrevs i juni 2016.

Erbjuder video on demand…

Den nordiska versionen av Netflix erbjuder bara video on demand till en fast månadskostnad, men i bland annat USA kan du också prenumerera på filmer via postorder, som du sedan skickar tillbaka när du har sett färdigt.

Begreppet ”binge-watching” föddes…

Netflix införde termen ”binge-watching” och identifierade den som att titta på minst två till tre avsnitt av en serie i rad. Begreppet har blivit allmänt accepterat och speglar streamingkulturen.

Har stadiga inkomster…

Hela 81 000 000 betalande prenumeranter har företaget världen över (2016). Månadskostnaden varierar från land till land, men du kan ju räkna mellan tummen och pekfingret ungefär hur mycket det bringar i inkomst varje månad för företaget.

Mer än hälften i bara USA…

Hela 58% av alla betalande prenumeranter är bosatta i USA – resterande 42% är bosatta i övriga världen. Det betyder alltså att hela 36% av de amerikanska bostäderna är betalande prenumeranter.

Tittarsiffrorna är otroligt höga…

I fjol tittade alla tillsammans på 42,5 miljarder timmar av film, serier, dokumentärer och övrigt som finns i utbudet. Varje dag tittas cirka 100 000 000 timmar av samtliga prenumeranter.

Vi lägger nästan 2 timmar om dagen på streamingtjänsten…

I snitt tittar varje användare cirka 1,8 timmar dagligen på Netflix. Somliga mer, andra lite mindre.

Kanadensare vill åt det amerikanska utbudet…

Hela 29% av de kanadensiska prenumeranterna har ändrat i sina inställningar för att istället kunna komma åt det amerikanska utbudet – som är cirka sex gånger större.

Netflix servrar är otroliga…

Hela 329 400 000 000 GB av streamad data trycktes ut från samtliga servrar från Netflix under förra året.

Amerikaner hyr fortfarande film…

Hela 5 500 000 amerikanska prenumeranter har ännu inte gått över till streamingtjänsten, utan använder sig fortfarande av postorderhyrning av fysiska DVD- och Blu-ray-filmer från Netflix.

House of Cards var deras första originalserie…

Netflix betalade hela 100 000 000 dollar totalt för två säsonger av den populära serien House of Cards. Serien var också streamingtjänstens första egna originalserie.


Gillar du vad du läste? Dela artikeln med dina vänner!

3
3 points

Vad är din reaktion?

interesting interesting
0
interesting
wtf wtf
0
wtf
fun fun
0
fun
geeky geeky
3
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
3
omg
win win
3
win