1
1 poäng

Spotify är världens största musiktjänst i sitt slag med sin omfattande musikkatalog och grundades här i Sverige för tio år sedan (2006). Grundarna bakom företaget är Daniel Ek och Martin Lorentzon (som också har grundat TradeDoubler). Företaget har sitt huvudkontor i Stockholm, men finns även i Göteborg och Malmö här i Sverige, även om företaget står registrerat i Luxemburg. Med väldigt stor sannolikhet är du en av alla Spotify-användare, men nedan följer lite fakta som du med största sannolikhet inte visste om den svenskutvecklade musiktjänsten!

Över 100 miljoner användare…

Idag har Spotify cirka 100 000 000 användare, varav 30 000 000 av dessa är betalande prenumeranter. Ha dock i åtanke att all statistik är från när denna artikeln skrevs; 2016.

Finns över 30 miljoner låtar att välja mellan…

I Spotifys bibliotek kan du söka mellan cirka 30 000 000 låtar (!), och dagligen läggs det till nya – både från välkända artister och lite mindre populära artister som vill upptäckas.

Har betalat ut stora summor pengar…

Företaget bakom musikapplikationen har betalat ut cirka tre miljarder dollar totalt för rättigheterna och inkomsterna som musiken har bringat.

Över två miljarder spellistor…

Totalt har alla användare skapat över två miljarder spellistor. Dagligen skapas eller ändras ytterligare hela 5 000 000 spellistor.

Över 20 miljarder timmar…

År 2015 hade samtliga användare lyssnat i totalt 20 miljarder timmar på låtar, radio eller podcasts via Spotify! Det motsvarar totalt drygt 833 333 333 333 dygn!

Endast 52% använder telefonen…

Det är nog inte allt för svårt att lista ut att en majoritet lyssnar på Spotify via mobiltelefonen, men visste du att det faktiskt bara är 52% av lyssnandet som sker är via mobilen? 10% lyssnar från en surfplatta och resterande procentenheter använder sig av datorn, TV:n eller andra enheter.

Över två timmar per dag…

genomsnitt lyssnar en användare 148 minuter om dagen på musik via Spotify. Statistiken är hämtad från både gratislyssnare och betalande prenumeranter.

Över hälften har länkat till Facebook…

55% av alla användare har länkat ihop sitt konto med Facebook. Likaså har drygt en tredjedel av alla som har länkat ihop sitt Spotify-konto med Facebook också vid minst ett tillfälle delat vad de lyssnar på.

Finns tillgängligt i 58 länder…

Spotify finns tillgängligt i 58 länder och hela 80% av den totala användarskaran loggar in flera gånger per vecka.

Mest lyssnade manliga artisten…

Den manliga artist som flest har lyssnat på under år 2015 var Drake. Den populäraste kvinnliga artisten under samma år var Rihanna. Däremot har Justin Bieber lyckas nå rekordet under år 2015 som den mest streamade under en och samma dag.


Tyckte du detta var intressant? Dela artikeln med dina vänner!

1
1 poäng

Vad är din reaktion?

interesting interesting
0
interesting
wtf wtf
0
wtf
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
1
love
lol lol
1
lol
omg omg
1
omg
win win
0
win