3
3 poäng

Otrohet är ett stort vardagsproblem, och inte minst sagt ett oerhört känsligt ämne. Sedan internet blev kommersiellt har likaså otrohet ökat bland människor. Få erkänner att de har varit otrogna mot sin partner, och när det uppdagas brukar minst sagt ett ”rent helvete” påbörjas i förhållandet under en lång period. Här är dock tio lite mindre kände fakta som du kanske inte kände till om just otrohet.

Fler skador uppstår under otrohet…

En studie från 2011 fann att hälften av de patienter som tas in på sjukhus för ”brutna penisar” har råkat ut för skadan under en kärleksaffär med någon annan än sin egen partner. Forskare tror att en människa kan vara extra exalterade under en affär och att han också därför kan ha sex på märkliga och besvärliga platser.

Otrohet uppstår gärna när vi är som mest stadgade i livet…

Otrohet förekommer vanligtvis i den fas av förhållandet när par börjar att slå sig ner; skaffar barn och bygger ett liv tillsammans. Medan faserna är uppfyllda i vissa områden blir ofta andra områden istället lidande, som kärlek och romantik.

Otrohet på jobbet

Enligt en brittisk studie visade det sig att fler än 60% av alla otrohetsaffärer som äger rum, uppkommer mellan arbetskollegor.

Därför är vi är otrogna…

Kvinnor tenderar att inleda en kärleksaffär för känslomässig tillfredsställelse. Män är dock otrogna mer för sexuell tillfredsställelse.

Otrohet är dock inte huvudanledningen till kraschade äktenskap…

Trots att otrohet har kraschat många äktenskap, är det faktiskt inte den anledning som flest skiljer sig för. Ekonomiska problem är nämligen den ledande anledningen till en skilsmässa.

Otroheten ökar i sommarvärmen…

En studie av otrohet gjord av företaget Victoria Milan visade att mer än hälften av paren på deras webbplats känner mer för att starta en otrohetsaffär när vädret blir varmare.

Genetisk variation kan vara en orsak till otrohet…

En studie gjord av Binghamton University kopplade genetisk variation med otrohet. Samma variation fanns i samband med alkoholkonsumtionspelmissbruk, kärlek till skräckfilmer och öppenhet för nya sociala situationer.

Hur man bäst bearbetar otroheten…

Medan parterapi och parsamtal kan vara till oerhörd hjälp för båda parter, finns det ingen särskild tidtabell eller sätt att läka från otrohet. Vissa experter menar att tillåta den svikna partnern att diskutera affären i 15 minuter varje dag, för så många dagar som behövs, för att enklast kunna bearbetade situationen.

Hälften av alla äktenskap…

Cirka hälften av alla äktenskap som slutar i skilsmässa, får sitt tragiska slut grund av att någon av parterna har varit otrogen.

Vi är gärna otrogna trots att vi är i ett lyckligt förhållande…

Enligt en annan studie har 56% av männen svarat att de var i ett lyckligt förhållande när de hade sin otrohetsaffär. På samma fråga svarade endast 34% av kvinnorna samma sak.


Tyckte du detta var intressant? Dela artikeln med dina vänner!

3
3 poäng

Vad är din reaktion?

interesting interesting
2
interesting
wtf wtf
2
wtf
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
2
omg
win win
0
win