Otrohet är ett stort vardagsproblem, och inte minst sagt ett oerhört känsligt ämne. Sedan internet blev kommersiellt har likaså otrohet ökat bland människor. Få erkänner att de har varit otrogna mot sin partner, och när det uppdagas brukar minst sagt ett ”rent helvete” påbörjas i förhållandet under en lång period. Här är dock tio lite mindre kände fakta som du kanske inte kände till om just otrohet.

Har du varit otrogen? Då är du korkad…

En studie från 2011 fann att hälften av de patienter som tas in på sjukhus för ”brutna” penisar har råkat ut för skadan under en kärleksaffär med någon annan än sin egen partner. Forskare tror att en människa kan vara extra exalterade under en affär och att han också därför kan ha sex på märkliga och besvärliga platser.

Och ljuger gör vi också…

 Otrohet förekommer vanligtvis i den fas av förhållandet när par börjar att slå sig ner; skaffar barn och bygger ett liv tillsammans. Medan faserna är uppfyllda i vissa områden blir ofta andra områden istället lidande, som kärlek och romantik.

Otrohet på jobbet

Fler än 60% av alla otrohetsaffärer uppkommer mellan arbetskollegor.

Varför vi är otrogna…

Kvinnor tenderar att inleda en kärleksaffär för känslomässig tillfredsställelse. Män är otrogna mer för sexuell tillfredsställelse.

Inte huvudanledningen till kraschade äktenskap…

Trots att otrohet har kraschat många äktenskap, är det faktiskt inte den anledning som flest skiljer sig för. Ekonomiska problem är nämligen den ledande anledningen till en skilsmässa.

10 fakta du antagligen inte visste om genetik

10 fakta du antagligen inte visste om genetik

Genetik, ärftlighetslära, är en vetenskap inom biologin som studerar hur egenskaper nedärvs, hur genomet (arvsmassan) är uppbyggt och fungerar, hur förändringar av generna (arvsanlagen) uppstår, samt den biologiska variationen. Just vårt genetiska arv har blivit en...

10 fakta du antagligen inte visste om människans blod

10 fakta du antagligen inte visste om människans blod

Blod är den vätska som cirkulerar i människors och andra djurs blodådror (blodkärl). Blodet pumpas runt i kroppen av hjärtat. Det går från hjärtat till lungorna för syresättning, tillbaka till hjärtat och sedan ut till kroppens vävnad. Men det här hade du så klart...

10 fakta du antagligen inte visste om siamesiska tvillingar

10 fakta du antagligen inte visste om siamesiska tvillingar

Siamesiska tvillingar är enäggstvillingar vars kroppar är sammanvuxna sedan graviditeten då det befruktade ägget inte har delats fullständigt till två skilda individer. Fenomenet uppstår en gång på mellan 50 000 och 200 000 födslar, med något högre frekvens i...