Ordet ”penis” härstammar från latin, som egentligen betyder ”svans”, passande nog. Men det hör dock inte till ovanligheten att andra slangord används, både i form av svärande och uttryckande. Här är tio fakta som du bör känna till om mannens mest egenälskade ägodel.

Kongobor har störst genomsnitt…

Är du kvinna och letar efter män med stora paket? Då kanske en resa till Republikanen Kongo vara något. En studie gjord av University of Ulster från Irland har nämligen visat att man har det största genomsnittet på penisar i landet.

Mannens förhud är oerhört expanderande…

Det hör inte till ovanligheten att penisens förhud ofta används till hudtransplantationer för brännskadeoffer.

Världens längsta penis är över 30 cm lång…

Jonah Falcon (se bild ovanför) från New York, USA, har den längsta penis som någonsin har dokumenterats. Falcon kan stoltsera med en hela 34,29 cm befruktningspinne!

Nej, du har inga ben i din lilla ”krigare”

Människan är de enda primater som inte har ben i sina penisar.

Även döda människor kan få erektion…

Spädbarn kan få erektion i livmodern. Likaså kan ett färskt lik få erektion. Från vaggan till döden, med andra ord.

10 fakta du antagligen inte visste om kidnappning

10 fakta du antagligen inte visste om kidnappning

Ordet kidnappning - även kallat människorov - kommer från engelskans kid "barn" och nap (variantform av nab) "stjäla", "norpa", "nappa". Straffrättsligt i Sverige rubriceras kidnappning som människorov eller, beroende på omständigheterna, olaga frihetsberövande eller...

10 fakta du antagligen inte visste om ditt öronvax

10 fakta du antagligen inte visste om ditt öronvax

Öronvax är som bekant de gul- eller brunaktiga, klibbiga och "mysiga" avsöndringar i örat på människan och många andra däggdjur. Öronvaxet tjänstgör huvudsakligen för att hålla huden i örat mjuk och fuktig, men även för att fånga upp och stoppa främmande föremål som...