Välj en sida

Ordet ”penis” härstammar från latin, som egentligen betyder ”svans”, passande nog. Men det hör dock inte till ovanligheten att andra slangord används, både i form av svärande och uttryckande. Här är tio fakta som du bör känna till om mannens mest egenälskade ägodel.

Kongobor har störst genomsnitt…

Är du kvinna och letar efter män med stora paket? Då kanske en resa till Republikanen Kongo vara något. En studie gjord av University of Ulster från Irland har nämligen visat att man har det största genomsnittet på penisar i landet.

Mannens förhud är oerhört expanderande…

Det hör inte till ovanligheten att penisens förhud ofta används till hudtransplantationer för brännskadeoffer.

Världens längsta penis är över 30 cm lång…

Jonah Falcon (se bild ovanför) från New York, USA, har den längsta penis som någonsin har dokumenterats. Falcon kan stoltsera med en hela 34,29 cm befruktningspinne!

Nej, du har inga ben i din lilla ”krigare”

Människan är de enda primater som inte har ben i sina penisar.

Även döda människor kan få erektion…

Spädbarn kan få erektion i livmodern. Likaså kan ett färskt lik få erektion. Från vaggan till döden, med andra ord.

10 fakta du antagligen inte visste om Mshop

10 fakta du antagligen inte visste om Mshop

Sexleksaker, sexiga underkläder och allt som egentligen hör till inom sänghalmens fyra väggar blir allt mer och mer populärt. Idag är det en miljardindustri, framförallt i västvärlden. I många asiatiska länder är det än i dag förbjudet att sälja sexleksaker. Men vi...

10 fakta du antagligen inte visste om människan

10 fakta du antagligen inte visste om människan

Människan - eller Homo sapiens, som betyder den "visa människan på latin - är ett däggdjur av släktet Homo. Människan tillhör familjen hominider och som i sin tur tillhör ordningen primater. Alla nu levande människor tillhör underarten Homo sapiens sapiens. Men det...