2
2 poäng

Pokémon Go är ett platsbaserat spel med förstärkt verklighet som har utvecklats av Niantic och är utgivet av The Pokémon Company för iOS samt Android. Det är ingen underdrift att säga att spelet har tagit hela världen med storm – oavsett ålder. Spelet släpptes den 16 juli 2016 i Sverige och låter spelare fånga, strida, träna, och byta virtuella Pokémons som dyker upp ute i den riktiga världen med hjälp av din telefons GPS och kamera. I denna artikel finner du tio intressanta fakta och kuriosa som du antagligen inte kände till om spelet sedan tidigare!

Nintendos aktier sköt i höjden…

Eftersom Nintendo är ägaren till Pokémon-franchisen är det kanske inte så svårt att lista ut att de gjorde stora vinster på spelets släpp. Även om spelet är fritt för nedladdning innehåller det en hel del ”in game”-köp. Nintendos aktier ökade med hela 23% kort efter att spelet hade släppts på den amerikanska marknaden.

Blev en megasuccé i staterna…

Under en period gick Pokémon Go till och med förbi den populära applikationen Tinder i USA, som mest använda app. Hela 60% av amerikanarna som hade laddat ner Pokémon Go spelade i snitt 43 minuter per dag.

Fann ett lik istället för en Pokémon…

För ett litet tag sedan, den 8 juli 2016 för att vara mer exakt, hittade en 19-årig Pokémon Go-spelandes kvinna ett lik när hon var ute på jakt efter Pokémons i närheten av en flod i Wyoming, USA. Kvinnan, vid namn Shayla Wiggins, trillade nästan över den flytande och döda kroppen i floden. Jag tror personligen att hon hellre hade hittat någon sällsynt Pokémon.

Använde gammalt spel för platser…

Utvecklaren Niantic använde platser från Ingress, ett tidigare spel, för att konstruera Pokémon Go-världen. Kanske inte helt överraskande arbetade Niantic mycket tillsammans med Nintendo för att skapa spelet.

Så mycket drog Nintendo in bara under första veckan…

Bara under första veckan efter den officiella lanseringen hade spelet laddats ner mer än 15 000 000 gånger, och utvecklaren tjänade omkring 1 600 000 dollar dagligen på ”in game”-köp från konsumenterna.

Startade som ett aprilskämt…

Hela idén för spelet startade egentligen som ett aprilskämt under år 2014. Det hela som var ett välplanerat skämt mellan de dåvarande cheferna på NintendoPokémon Company och Google Maps ledde egentligen till ett av världens mest nedladdade spel under kortast tid. Aprilskämtet gick under rubriken ”Pokémon Challenge”, och under 24 timmar skulle Google ha placerat ut 150 Pokémonplatser världen över på Google Maps som de lättlurade användarna skulle hitta genom att trycka på dem. Det hela blev ett ambitiöst projekt bland både Pokémon-fans och de som knappt hade en aning om vad ens Pokémon var för något. Inte undra på att det liknande upplägget i slutändan blev ett populärt spel.

Kan även användas för ondsinta uppsåt…

Spelet kan också användas för ondsinta uppsåt. Enligt en polisrapport från Missouri, USA, ska till exempel fyra ungdomar ha använt sig av geolocation-alternativet för att leta upp offer som de kunde råna, som då givetvis bara sprang runt och letade Pokémons.

Olyckliga hotspots…

Appen har avsatt Pokéstops och andra tillhörande ting till spelet till några mycket udda platser. Många har rapporterat kyrkogårdar som en hotspot. Även den australiensiska polisstationen och brittiska MI5 har uppenbarligen fallit offer för denna märkliga funktion.

Kan det bli något med McDonald’s…?

Det florerar rykten om att Pokémon Go och McDonalds kommer att inleda ett samarbete inom kort. Om ryktena stämmer kan du snart slåss mot andra spelare med hela munnen full av pommes frites och hamburgare!

Så fångar du in Pikachu i början…

När spelet påbörjas för första gången av en användare brukar man få fånga in en BulbasaurCharmander eller Squirtle i en form av träning för framtida infångningar. Men om du bara ignorerar den söta lille Pokémonen och istället väljer att vandra iväg, kan du faktiskt fånga in en Pikachu som din första Pokémon istället!

Snart är vi nog helt digitala…

Ett armband vid namn Pokémon Go Plus med en liten brosch utvecklad av Nintendo planeras att släppas. Den använder sig av Bluetooth för att meddela bäraren när en Pokémon är i närheten med en lysdiod.


Tyckte du detta var intressant? Dela artikeln med dina vänner!

2
2 poäng

Vad är din reaktion?

interesting interesting
0
interesting
wtf wtf
0
wtf
fun fun
0
fun
geeky geeky
1
geeky
love love
1
love
lol lol
1
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win