1
1 poäng

Du använder utan tvekan någon av Googles alla tjänster dagligen. Och gör du det inte medvetet så gör du det omedvetet. Företaget grundades 1998 av Larry Page och Sergey Brin, och är idag ett av världens absolut största och mest värdefulla företag. Bara i Sverige sker över 90% av alla sökningar via Googles sökmotor, och här är tio fakta som du måste veta om sökjätten!

Google försökte sälja sig själva…

År 1999 försökte faktiskt ägarna till Google att sälja företaget till Excite för en miljon dollar. Excite tackade dock nej och Google fortsatte sin utveckling. Idag är de nog glada över Excides avböjande svar.

Antagligen världens bästa personalvillkor…

När en anställd på företagets huvudkontor avlider får hans eller hennes änka/änkling halva personens lön i tio års tid. Även barnen får tusen dollar per månad till de blir 19 år gamla. Snacka om bra personalvillkor.

Inte bara bilar är utrustade med kameror…

Du kanske någon gång har sett en Google-bil åka runt och fotografera gator till ”Google Street View”? Men visste du att de även hyr kameler, som de monterar kameror på, för att fotografera öknen?

”Jag har tur”-knappen är en kostsam historia…

När du söker på Google och använder dig av ”Jag har tur”-knappen är det kostsamt för företaget. Oerhört kostsamt, kan man gott säga. Enligt beräkningar kostar den knappen Google cirka 110 miljoner dollar årligen, eftersom användare som klickar där direkt kommer förbi all reklam, som är den huvudsakliga inkomsten för Google.

Sökmotorn är simpelt byggd av en enkel anledning…

Googles sökmotor är simpelt byggd av en anledning, och den anledningen har visat sig vara till en extrem fördel för sökmotorns dominans på internet. Anledningen till att den är så simpel beror helt enkelt på att varken skaparna Larry Page eller Sergey Brin kunde så mycket om webbutveckling, vilket resulterade i att de bara lade till det absolut nödvändigaste.

Nej, det var inget aprilskämt…

Eftersom den välkända mejl-tjänsten Gmail lanserades första april 2004 trodde många att det var ett aprilskämt. Men så var så klart inte fallet, och idag är det en av världens populäraste och mest använda e-posttjänst.

Och det här var heller inget skämt…

Den första april år 2007 fick alla Google-anställda ett e-post om att en pytonorm var lös i byggnaden. Det visade sig att inte detta heller var något aprilskämt.

Utvecklar självprogrammerande dator…

Google utvecklar ständigt nya saker och lösningar. Förutom självkörande bilar håller de också på att utveckla en dator – en dator så smart att den tids nog ska kunna programmera sig själv.

Står för en stor mängd av internettrafiken…

Den 16 augusti 2013 gick det inte att komma åt Google under hela fem minuter. Under dessa minuterna sjönk internets totala trafik med drygt 40%.

Köper ständigt upp företag…

Google har i snitt köpt upp två företag i månaden – sedan 2010. Och inte nog med detta; varje minut sker cirka 2 000 000 sökningar bara på deras sökmotor.


Tyckte du detta var intressant? Dela artikeln med dina vänner!

1
1 poäng

Vad är din reaktion?

interesting interesting
1
interesting
wtf wtf
1
wtf
fun fun
1
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
1
love
lol lol
0
lol
omg omg
1
omg
win win
1
win