1
1 poäng

För dig som inte redan visste det är poker en stor grupp av kortspel som alla har ett element av vadslagning. Men det visste du så klart redan, så varför inte istället gå rakt på sak? Här är tio fakta som du bör känna till om poker, om du vill imponera på dina vänner!

Död mans hand…

I poker finns det en hand som kallas för ”död mans hand”, som består av två svarta ess och två svarta åttor. Handen har fått sitt namn då detta var korten som Wild Bill Hickok hade när han blev skjuten i bakhuvudet av Jack McCall. När man spelar med en hand som ser bättre ut än vad den faktiskt är brukar begreppet kallas för ”Anna Kournikova”, efter en kvinnlig tennisstjärna som ansågs vara väldigt vacker av många.

Richard Nixon gjorde sig rik på poker…

Den tidigare amerikanska presidenten Richard Nixon (se bild nedanför) var en utmärkt pokerspelare. Han var så pass bra att hans första kampanj till representanthuset mestadels finansierades av pokervinster från hans tid i flottan.

Från 50 dollar till 5 000 000 dollar…

Den professionella pokerspelaren Tom Dwan började att spela poker online med de 50 dollar som hans pappa hade gett honom i födelsedagspresent. De närmaste 3-4 åren lyckades han med bedriften att omvandla de 50 dollarna till 5 000 000 dollar.

Satsade sin fru…

En annan professionell pokerspelare vid namn Andrei Karpov var så desperat att få stanna kvar i ett pokerspel, att han till slut satsade sin fru som insats när han fick slut på pengar. Han förlorade spelet, och hans fru blev så arg att hon lämnade honom – för vinnaren.

Texas Hold’em i Texas? Icke…

Du kan ironiskt nog inte spela Texas Hold’em i Texas. I huvudsak är pokerrum olagliga i delstaten Texas, med undantag för ett kasino i ett indianreservat, som lyckades hitta ett kryphål i lagboken.

Ben Affleck + poker = sant…

Skådespelaren Ben Affleck är en så pass bra pokerspelare att han en gång vann California State Poker Championship, som hade en prispott på 356 000 dollar. Med vinsten blev han också kvalificerad för World Poker Tour Championship.

Män får spela med kvinnor i World Series of Poker…

Män får faktiskt spela i kvinnornas del av World Series of Poker – kvinnors anmälningsavgift är på 1 000 dollar, medan den för männen istället ligger på 10 000 dollar.

Spelade bort Vita Husets finporslin…

President Warren G. Harding förlorade hela uppsättningen av finporslinet Vita Huset i ett pokerspel mot generalen Douglas MacArthurs fru, Louise.

50/50 att du får par…

Det finns över 2,5 miljoner kortkombinationer i poker om du spelar med fem kort på handen. Spelaren har cirka 50% chans att inte bli tilldelad något par i en femkortshand.

Undervattensturnering…

Men nog om det seriösa när det kommer till poker – här är istället två roliga saker som skett inom poker; en kvinna lyckades vinna en hel pokerturnering – genom att bara kolla på sina kort en enda gång. Dessutom var det en pokerturnering under vattnet år 1951 – utan några hjälpmedel för luft, vilket innebar att alla pokerspelare fick simma upp till ytan och ta luft då och då.

Pokerns ”tilt”…

En rolig aspekt av pokerterminologin är uttrycket ”tilt”. När en spelare blir känslomässigt påverkad av en förlust eller otur och börjar spela mindre rationellt sägs de vara ”on tilt”. Uttrycket härstammar från flipperspel där en maskin på ”tilt” inte fungerar korrekt. I pokervärlden kan en spelare som är på tilt agera impulsivt och göra mindre genomtänkta beslut.


Tyckte du detta var intressant? Dela artikeln med dina vänner!

1
1 poäng

Vad är din reaktion?

interesting interesting
0
interesting
wtf wtf
0
wtf
fun fun
1
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
1
love
lol lol
0
lol
omg omg
1
omg
win win
0
win