Välj en sida

För dig som inte redan visste det är poker en stor grupp av kortspel som alla har ett element av vadslagning. Men det visste du så klart redan, så varför inte istället gå rakt på sak? Här är tio fakta som du bör känna till om poker, om du vill imponera på dina vänner!

Död mans hand…

I poker finns det en hand som kallas för ”död mans hand”, som består av två svarta ess och två svarta åttor. Handen har fått sitt namn då detta var korten som Wild Bill Hickok hade när han blev skjuten i bakhuvudet av Jack McCall. När man spelar med en hand som ser bättre ut än vad den faktiskt är brukar begreppet kallas för ”Anna Kournikova”, efter en kvinnlig tennisstjärna som ansågs vara väldigt vacker av många.

Richard Nixon gjorde sig rik på poker…

Den tidigare amerikanska presidenten Richard Nixon (se bild nedanför) var en utmärkt pokerspelare. Han var så pass bra att hans första kampanj till representanthuset mestadels finansierades av pokervinster från hans tid i flottan.

Från 50 dollar till 5 000 000 dollar…

Den professionella pokerspelaren Tom Dwan började att spela poker online med de 50 dollar som hans pappa hade gett honom i födelsedagspresent. De närmaste 3-4 åren lyckades han med bedriften att omvandla de 50 dollarna till 5 000 000 dollar.

Satsade sin fru…

En annan professionell pokerspelare vid namn Andrei Karpov var så desperat att få stanna kvar i ett pokerspel, att han till slut satsade sin fru som insats när han fick slut på pengar. Han förlorade spelet, och hans fru blev så arg att hon lämnade honom – för vinnaren.

Texas Hold’em i Texas? Icke…

Du kan ironiskt nog inte spela Texas Hold’em i Texas. I huvudsak är pokerrum olagliga i delstaten Texas, med undantag för ett kasino i ett indianreservat, som lyckades hitta ett kryphål i lagboken.

10 fakta du antagligen inte visste om hasardspel

10 fakta du antagligen inte visste om hasardspel

Hasardspel kommer från det franska ordet ”hasard”, som betyder ”slump”, och är ett spel vars utgång beror på slumpen och inte av de spelandes skicklighet. Ett hasardspel är ursprungligen ”en sorts tärningskast”, ”en sorts tärningsspel”, möjligen ytterst av arabiskt...

10 fakta du antagligen inte visste om gitarrer

10 fakta du antagligen inte visste om gitarrer

Gitarr är ett stränginstrument som består av en resonanslåda med flat eller något rundad botten och en lång hals försedd med greppbräda. Olika slags gitarrer är exempelvis elgitarr och klassisk gitarr. Men det här visste du redan så klart, så här kommer istället tio...

10 fakta du antagligen inte visste om Nikon

10 fakta du antagligen inte visste om Nikon

Nikon Corporation är ett japanskt företag i Mitsubishisfären som specialiserar sig i optik och bild. Dess produkter inkluderar kameror, kikare, mikroskop och mätinstrument. Det grundades år 1917 som Nihon (Nippon) Kōgaku Kōgyō. Företaget bytte 1988 namn till Nikon...