Det finns stora, det finns små, det finns platta och det finns runda. Rumpor finns i alla dess olika former, och utan tvekan är det något som alltid varit intressant för oss människor. Hos vissa mer intressant än andra. Alla har vi en egen, men uppenbarligen verkar andras vara av större intresse. Här är tio fakta som du bör känna till om din alldeles egna rumpa!

Stora rumpor är psykologiskt tilltagande för män…

Vissa psykologer tror att rumpornas former hos kvinnor har utvecklats på en evolutionär nivå. I regel har kvinnor mer fett i sina rumpor än män, vilket enligt teorier kan bero på att det skulle framstå som att kvinnor bär tillräckligt mycket fett för en hälsosam graviditet, vilket skulle vara attraktivt och tilltalande hos män.

Män och kvinnor brukar ha olika former på rumporna…

Män och kvinnor brukar i regel ha olika stora och annorlunda former på sina rumpor. Detta på grund av att hormonet östrogen lagrar fett olika hos män och kvinnor; till största delen i rumpan, höfterna och låren.

Rumpan är antagligen vår första sexuella punkt i vårt primitiva beteende…

Det hör inte till ovanligheten att någon frågor om du är en bröst- eller rumpmänniska. Vissa sociobiologister tror att rumpan är den första sexuella punkten i vårat primitiva beteende, och människor som föredrar bröst gör det på grund av likheten till rumpan.

Visst kan man försäkra sin rumpa…

Jennifer Lopez (se bild nedanför) har försäkrat sin rumpa. Det vill säga, skulle hennes rumpa få permanenta skador skulle hon kunna hämta ut hela 27 000 000 dollar i försäkringspengar. Likaså har Kylie Minogue försäkrat sin bak för hela 5 000 000 dollar.

Rumpimplantat blir bara vanligare och vanligare…

Under år 2014 gjordes hela 2 446 rumpimplantationer i USA. Cirka 10% av alla som utförde en operation var män, resterande 90% var kvinnor.

10 fakta du antagligen inte visste om hormoner

10 fakta du antagligen inte visste om hormoner

De flesta relaterar nog hormoner till tonåringar - men sanningen är att vi alla ständigt bär på hormoner. Hormoner är molekyler som fungerar som budbärare från en cell eller ett organ i kroppen till en annan cell eller grupp av celler. Alla flercelliga organismer...

10 fakta du antagligen inte visste om mögel

10 fakta du antagligen inte visste om mögel

Mögel är ett samlingsnamn på alla mikroskopiska svampar som växer i form av flercelliga grenade trådar (hyfer), även om de i många fall inte är av samma släkt. I ett sammanhängande nätverk är alla celler genetiskt identiska, och anses därför vara samma individ....

10 fakta du antagligen inte visste om rabies

10 fakta du antagligen inte visste om rabies

Rabies - även kallat lyssa eller vattuskräck - är en virussjukdom som orsakar akut hjärninflammation hos människor och andra varmblodiga djur. Tidiga symptom innefattar bland annat feber och pirrningar vid exponeringsplatsen. Dessa symptom följs sedan av en eller...