1
1 poäng

Det finns stora, det finns små, det finns platta och det finns runda. Rumpor finns i alla dess olika former, och utan tvekan är det något som alltid varit intressant för oss människor. Hos vissa mer intressant än andra. Alla har vi en egen, men uppenbarligen verkar andras vara av större intresse. Här är tio fakta som du bör känna till om din alldeles egna rumpa!

Stora rumpor är psykologiskt tilltagande för män…

Vissa psykologer tror att rumpornas former hos kvinnor har utvecklats på en evolutionär nivå. I regel har kvinnor mer fett i sina rumpor än män, vilket enligt teorier kan bero på att det skulle framstå som att kvinnor bär tillräckligt mycket fett för en hälsosam graviditet, vilket skulle vara attraktivt och tilltalande hos män.

Män och kvinnor brukar ha olika former på rumporna…

Män och kvinnor brukar i regel ha olika stora och annorlunda former på sina rumpor. Detta på grund av att hormonet östrogen lagrar fett olika hos män och kvinnor; till största delen i rumpan, höfterna och låren.

Rumpan är antagligen vår första sexuella punkt i vårt primitiva beteende…

Det hör inte till ovanligheten att någon frågor om du är en bröst- eller rumpmänniska. Vissa sociobiologister tror att rumpan är den första sexuella punkten i vårat primitiva beteende, och människor som föredrar bröst gör det på grund av likheten till rumpan.

Visst kan man försäkra sin rumpa…

Jennifer Lopez (se bild nedanför) har försäkrat sin rumpa. Det vill säga, skulle hennes rumpa få permanenta skador skulle hon kunna hämta ut hela 27 000 000 dollar i försäkringspengar. Likaså har Kylie Minogue försäkrat sin bak för hela 5 000 000 dollar.

Rumpimplantat blir bara vanligare och vanligare…

Under år 2014 gjordes hela 2 446 rumpimplantationer i USA. Cirka 10% av alla som utförde en operation var män, resterande 90% var kvinnor.

Idag kan man även bli känd för sin bakdel…

Medan vissa kändisar har blivit mer kända för vissa delar av sin kropp – till exempel Pamela Anderson för hennes bröst och Tina Turner för hennes ben – är andra mer kända för sina bakre delar. Några av de som har fått mest publicitet på grund av sina rumpor är Nicki MinajTom Cruise och Beyoncé.

Att sitta för länge skadar inte bara ben och rygg, utan även rumpan…

Att sitta för länge kan resultera i att du förlorar muskelmassa i din rumpa, vilket efter hand kan leda till ryggsmärtor och svårigheter att gå i trappor.

En stor rumpa har visat sig vara positivt i kognitiva tester…

En studie från år 2008 gjord av University of Pittsburgh och University of California påvisade att kvinnor med större bakdelar presterade bättre kognitiva tester. Detta tros bero på att kvinnor med större bakdelar har mer omega 3-vitaminer i kroppen jämfört med de som har en lite mindre bakdel.

Rumpfetisher är vanligare än man kan tro…

Pygophilia” är den korrekta termen för att bli sexuellt upphetsad av att se eller röra en rumpa.

Jen Selter har världens mest populära rumpa…

Med över 9 2000 000 följare på Instagram är Jen Selter den person som onekligen har den mest populära rumpan i sociala medier.


Tyckte du detta var intressant? Dela artikeln med dina vänner!

1
1 poäng

Vad är din reaktion?

interesting interesting
0
interesting
wtf wtf
0
wtf
fun fun
1
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
1
love
lol lol
1
lol
omg omg
0
omg
win win
2
win