Warning: Constant WP_MEMORY_LIMIT already defined in /customers/1/d/1/10fakta.se/httpd.www/wp-config.php on line 84 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/d/1/10fakta.se/httpd.www/wp-config.php:84) in /customers/1/d/1/10fakta.se/httpd.www/wp-content/plugins/ultimate-post/classes/Initialization.php on line 413 Warning: session_start(): Session cannot be started after headers have already been sent in /customers/1/d/1/10fakta.se/httpd.www/wp-content/plugins/accelerated-mobile-pages/includes/redirect.php on line 353 10 fakta du antagligen inte visste om bröst - 10Fakta.se

”Bröst”, ”pattar”, ”tuttar”, ”meloner”, ”granater”, ”bomber”… Kärt barn har många namn, sägs det. Men hur mycket vet vi egentligen om de där fettsamlande bollarna som hänger under hakan? Vi tog tjuren vid hornen för att reda ut allt, och resultatet blev tio fakta om bröst som du antagligen aldrig tidigare hört.

Unika bland primaterna…

Enligt Carole Jahme är människans bröst unika bland alla primitiva arter. Dels för att en kvinnas bröst i regel börjar att växa före menstruationen. Men också för att vi har kvar våra bröst, nästan intakt, även efter vi har gått igenom klimakteriet. Hos de flesta primitiva djur växer dess bröst bara när de är havande eller könsmogna.

Miljontals ingrepp världen över…

Långt ifrån alla kvinnor är nöjda med sin kropp, och just brösten brukar vara ett känsligt ämne. Den första plastikkirurgin med bröstimplantat skedde 1962 i Houston, USA. Lindsey, som fick sina bröst förstorade, är idag över 80 år gammal och gick från B-kupa till C-kupa. Med andra ord inget Pamela Anderson-implantat. Idag sker miljontals typer av detta ingrepp världen över.

Storlek för mjölkproduktionen har ingen betydelse…

Storleken på brösten har ingen som helst betydelse för hur mycket mjölk som kan produceras. De som inte har möjlighet att amma får idag väldigt bra och kompletterande hjälpmedel, men andra visor var det förr i tiden. Kunde man inte amma så fick en sjuksköterska med bröstmjölk se till att mata ditt barn. Fanns inte detta att tillgodose fick man istället vända sig till en get. Just precis, en get.

Det lär vara tungt…

När man pratar om bröst, oavsett om man är man eller kvinna, är det i princip omöjligt att diskutera ämnet utan att komma in på storlekar. Och om du tycket ett par dubbel-D är stora så kanske vi inte ens ska nämna de största naturliga bröst som mätts upp. Annie Hawkins-Turner har BH-storleken 102ZZZ och vardera bröst väger strax över 25 kg. Snacka om ryggproblem. Storleken är skriven i amerikansk standard, eftersom så stor inte ens finns i europeisk standard.

Evolutionen ger oss större och större bröst…

En genomsnittlig kvinna köper sin BH i storlek 75D. För 20 år sedan köpte den genomsnittliga kvinnan BH-storlekar i 75B. Det vill säga att brösten bara blir större och större, kort och gott. ”Halleluja!”, jublar nog männen i kör.

10 bisarra världsrekord inom sex

10 bisarra världsrekord inom sex

Människan är tävlingsinriktad - den saken är vi nog alla ganska överens om. Och då betyder det samtidigt att vi gärna skriver upp våra rekord. Idag finns det en officiell rekordbokshållare som kallas för Guinness Rekordbok. Och att det finns en hel del skumma rekord...

10 fakta du antagligen inte visste om herpes

10 fakta du antagligen inte visste om herpes

Herpesvirus är en virusfamilj, som tillhör släktet Herpesviridae, av dubbelsträngat DNA som ger sjukdomen herpes. Namnet herpes härstammar från det grekiska ordet "herpein" som betyder "att krypa", syftande på att viruset orsakar klåda. Viruset är klassat som relativt...

10 fakta du antagligen inte visste om Mshop

10 fakta du antagligen inte visste om Mshop

Sexleksaker, sexiga underkläder och allt som egentligen hör till inom sänghalmens fyra väggar blir allt mer och mer populärt. Idag är det en miljardindustri, framförallt i västvärlden. I många asiatiska länder är det än i dag förbjudet att sälja sexleksaker. Men vi...