1
1 poäng

Instagram är en gratis mobilapplikation för fotodelning och ett socialt nätverk som lanserades i oktober 2010. Applikationen skapades ursprungligen av Kevin Systrom och Mike Krieger. Namnet är en kombination av ”instant” och ”telegram” och applikationen är helt gratis för såväl Androidtelefoner som iPhones. Applikationen tillåter användaren att ta bilder, lägga på ett filter och därefter dela med sig av bilden till olika sociala medier, som Facebook, Twitter, Foursquare, Tumblr, Flickr och Posterous. Idag är Instagram den populäraste fotodelningsapplikationen av de alla, och man kan lätt förstå varför! Här följer tio lite mindre kända fakta, som du kanske inte hade riktigt koll på!

Blev succé på Android direkt…

Instagram fanns från början bara till operativsystemet iOS i produkterna Iphone, Ipad och Ipod Touch, men en version för Android släpptes den 3 april 2012. Redan den första veckan efter lanseringen laddades Android-versionen ner över en miljon gånger.

Allra populärast i staterna…

Cirka 20% av alla internetanvändare använder sig utav applikationen. I juni 2016 fanns det cirka 500 000 000 aktiva användare, som loggade in minst en gång i veckan. Hela 89 400 000 av alla dess användare är amerikanare.

Nätmobbing ett stort problem…

Sociala medier, forum och andra former av gemenskaper över internet är dock inte bara guld och gröna skogar. Under år 2014 påstod hela 9% av alla tonårstjejer att det vid minst ett tillfälle har blivit mobbade via den populära applikationen.

Används i princip lika mycket – oavsett kön…

Fördelningen i användandet mellan kvinnor och män är ganska jämt; 51% av alla Instagramanvändare är män och 49% är kvinnor.

8% av alla konton är robotar…

Cirka 30% av alla Instagramkonton är inaktiva och ytterligare hela 8% av alla konton består av spamrobotar, som har som avsikt att skicka ut spammeddelanden eller ovälkommen reklam.

Frankrikes användare bland de yngsta…

Frankrike är det land med den lägsta åldern i världen när det kommer till Instagram. Hela 17% av alla som är mellan 11-18 år gamla har ett aktivt Instagramkonto. Däremot är USAJapan och Brasilien de tre länder där Instagram är populärast i världen.

”Let me take a selfie”…

Hashtagen ”#selfie” är utan tvekan den populäraste av de alla. Statistik från år 2013 visade att ”#selfie” hade använts knappa 35 000 000 gånger, medan ”#selfies”, som låg på en andra plats, bara hade använts 3 700 000 gånger. Den kändis som har tagit flest selfies är Kylie Jenner.

Köptes upp av Facebook…

Under 2014 hade det totalt publicerats 16 miljarder bilder. Bara två år senare, 2016, hade populariteten kring Instagram skjutit i höjden och hela 140 miljarder bilder hade då publicerats. Mycket tack vare Instagrams snabba expandering berodde på att Facebook köpte upp företaget för en miljard dollar.

Justin Bieber en solklar favorit…

Den person som flest följer på Instagram är Justin Bieber (2016), vilket kanske inte direkt kom som en chock. År 2013 publicerade Justin Bieber en bild på sig själv tillsammans med Will Smith, som också blev den mest gillade bilden för år 2013. Bilden finner du nedanför.

Du glömmer väl inte hashtagen…?

83% av alla bilder som publiceras innehåller minst en hashtag. De allra mest populäraste är ”#love”, ”#beautiful”, ”#cute”, ”#me” och ”#tbt”.


Tyckte du detta var intressant? Dela artikeln med dina vänner!

1
1 poäng

Vad är din reaktion?

interesting interesting
0
interesting
wtf wtf
0
wtf
fun fun
0
fun
geeky geeky
1
geeky
love love
1
love
lol lol
1
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win