1
1 poäng

Nästan alla kan få sömnorgasmer. En stor del av oss har upplevt det åtminstone någon gång i livet – andra inte. Du kanske själv har fått en nattlig orgasm i sömnen någon gång, men inte har en susning om varför? Eller ens vet vad det är? Vi reder ut begreppet med tio fakta som du bör känna till om just sömnorgasmerna!

Avsevärt vanligare hos kvinnor…

Forskning har påvisat att kvinnor får sömnorgasmer avsevärt oftare än vad män får det. Cirka 85% av alla kvinnor får återkommande ”våta drömmar”, enligt studier. Är du en av alla dessa?

Medan männen hellre får erektion i sömnen…

En vuxen man har erektion cirka 3 – 6 gånger per natt i sömnen! Trots detta är det dock ganska sällsynt att erektionen leder till en orgasm. Lika bra det, för annars hade det nog blivit mycket kladdigare att sova!

Att sova på mage ger större sannolikhet till att du uppnår en sömnorgasm…

Om du som kvinna strävar efter att få uppleva sömnorgasmer kan det vara en bra idé att sova på mage. En studie har nämligen visat att just kvinnor som sover på mage har lättare att uppnå orgasm under sömnen. Anledningen är att du lättare drömmer intensivare och som oftare anspelar på sex.

Puberteten kan ställa till med det mesta för män…

Även om det är ganska ovanligt för män att få orgasm under sömnen kan det då och då hända. Allra vanligast är att män får en sömnorgasm när de är som minst sexuellt aktiva. Det är vanligast att män får orgasm under sovande tillstånd när de är i puberteten och sex inte än har hunnit bli en självklar bild av vardagen. Men det kan dock ske även senare i livet, när du minst anar det!

REM-sömn kan förvandlas till en riktigt våt dröm…

Den allra största chansen till sömnorgasmer har du under REM-sömnen, för det är nämligen då du drömmer som allra mest. När du drömmer som allra mest pumpar också kroppen in blod i penis eller vagina som mest, vilket gör att det lättare kan leda till en orgasm. 

För somliga kan sömn betyda rena rama fyrverkerierna…

Hos vissa är det till och med lättare att få orgasm i sömnen än vad det är under vaket tillstånd. Orgasm är för många associerat till att man spänner sig eller har prestationsångest. I sömnen försvinner dock allt det där. Många människor, speciellt kvinnor, har därför lättare att få orgasm i sömnen, menar vissa sömnforskare.

Hur förklarar man kladdet…?

Likaväl kan du också få en orgasm under en sexig dröm – utan att du ens kommer att minnas det på morgonen när du vaknar!

Hur många kommer att somna med musik nu…?

Om du aldrig tidigare har upplevt en sömnorgasm och faktiskt är riktigt sugen på hur det är, finns det ett par saker man kan göra för att förbättra oddsen till att få uppleva en! En studie har visat att chanserna förbättras avsevärt om du tänker sexiga och snuskiga tankar innan du somnar. Ett annat tips är som tidigare nämnt; att sova på mage. Andra studier hävdar att musik som associeras till kärlek kan få dig till att uppleva en nattlig orgasm. Prova, vetja! 

Nu vågar du aldrig somna igen, va…?

Även om ämnet kanske är tabubelagt, och om det faktiskt skulle hända när du sover över hos en kompis, behöver du inte känna någon skam på något vis alls. Hur tabubelagt och generande det än är, så är det helt normalt och kan hända precis vem som helst – när som helst!

Och visst går det att förhindra…

Är du dock en av alla de som upplever nattliga orgasmer lite väl ofta och vill slippa det hela? Det finns saker man kan göra även åt det! Ett hett tips är att onanera oftare! Det är RFSU som ger ut tipset om att onanera mer under vaket tillstånd för att förminska risken för sömnorgasmer.


Tyckte du detta var intressant? Dela artikeln med dina vänner!

1
1 poäng

Vad är din reaktion?

interesting interesting
0
interesting
wtf wtf
0
wtf
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
1
love
lol lol
1
lol
omg omg
0
omg
win win
1
win